X
 
 

Гърция готви стратегически план за Brexit без сделка

1513 0
photo of Гърция готви стратегически план за Brexit без сделка
Снимка: iStock
Стратегическа цел на Гърция е да засили двустранните отношения с Великобритания и след Brexit, заяви заместник-министърът на външните работи на Гърция Милтиадис Варвициотис. Това се случи по време на среща в гръцкото външно министерство с представители на бизнес организации и асоциации за предстоящия Brexit, на която присъстваше и заместник-министър на икономическата дипломация Костас Франкоянис.

Целта на срещата, както бе обявено от гръцкото външно министерство, беше да продължи диалогът, иницииран от Министерството на външните работи за предстоящото напускане на Великобритания от ЕС, и да се даде възможност на участващите страни да представят своите въпроси и предложения за по-ефективно управление след Brexit, независимо със или без сделка, съобщава МИА, цитирана от БГНЕС.

Серия земетресения в Гърция

Серия земетресения са регистрирани на територията на Гърция в последните часове, показва справка на официалната интернет страница на Ев...

След като представи последствията както на европейско, така и на двустранно равнище, Ваврициотис подчерта готовността на гръцката страна трябва да се справи успешно с новите условия благодарение на интегриран стратегически план, подготвен от външното министерство в сътрудничество със заинтересованите страни.

„Без значение какви са политическите развития във Великобритания, Гърция трябва да се подготви за Brexit без сделка. Това означава, че трябва да сме в постоянна комуникация с всички производители, за да отговорим на всичките им въпроси и да подготвим гръцкия държавен механизъм по най-добрия възможен начин, ако Великобритания напусне ЕС на 31 октомври без споразумение, регулиращо нашите търговски отношения, движение на стоки, на граждани, образователен, медицински или всякакъв друг обмен“, заяви Варвициотис. Той добави, че работи усилено Гърция да бъде една от страните, които след напускането да няма по-лоши двустранни отношения с Великобритания.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Кога тръгва новото предаване на Слави?

Ще прави ли Слави Трифонов телевизия? И наистина ли е отложил учредяването на партията си? От 15 септември насам жълти вестници и сайтове подлагат...