X
 
 

Гърция изпраща 400 военни по границата с Турция

1249 0
Гърция изпраща 400 военни по границата с Турция
Снимка: Pixabay
Гръцкото правителство ще изпрати 400 военни, които да се борят с увеличения мигрантски поток от Турция. По този начин правителството ще засили сигурността покрай река Еврос, разположена в девероизточна Гърция.

Гръцкото правителство вече започна набиране на военните, и според министъра на отбраната Михалис Хрисохоидис процесът ще приключи през февруари, а военните ще бъдат разпределени по границата през март догодина.

Мигрантските лагери в Гърция - много опасно място за жени

Затънала в калта, живееща под пластмасов брезент до препълнени кошчета за боклук, 18-годишната афганистанка Мерзие Ескандари знае, че я...

Правителството на страната вече разположи специални полицейски постове по магистрала Егнатия, където ще има нощни патрули, които ще проверяват, и арестуват онези, които успяват да пресекат Евроса и да се насочат към Солун.

Бежанците ще бъдат настанявани в четири центъра от "затворен тип" - три в Източна Македония и един в района на Солун. В същото време правителството обмисля разширяване на обхвата на оградата с бодлива тел при Орестиада по цялата дължина на река Еврос.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители