Македония вдига втора ограда по границата с Гърция

6144
Македония вдига втора ограда по границата с Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver

Република Македония започва изграждането на втора ограда по границата с Гърция с цел да се постигне тотален контрол на мигрантската вълна, съобщи военен източник от Скопие, предаде БГНЕС.

Първата ограда бе вдигната в района на граничния пункт недалеч от град Гевгелия. "Сега ще вдигнем ограда около граничния пункт Меджитлия. Този пункт е уязвим и ние възнамеряваме да предотвратим всякакво нелегално преминаване", каза пред АФП военен източник пожелал анонимност. Той отказа да съобщи колко дълга и колко висока ще бъде тази ограда.

В края на миналия месец Македония приключи с изграждането на първата ограда, която е високо близо 3 метра, в района на Гевгелия.

Припомняме, че на 19 ноември властите в Скопие затвориха границата за всички икономически мигранти. В страната се допускат само тези от Ирак, Сирия и Афганистан.

Вчера Гърция започна да транспортира икономическите мигранти от гръцко-македонската граница към вътрешността на страната. Близо 1200 души от Пакистан, Мароко и Иран бяха блокирани в района на село Идомени, недалеч от македонската граница в продължение на няколко седмици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com