Партията на Груевски: Не се бойте, ще направим честни избори

2721
Партията на Груевски: Не се бойте, ще направим честни избори

Управляващата партия в Република Македония ВМРО-ДПМНЕ призова всички политически фактори в страната да се отнасят отговорно и достойно.

Декларацията на партията на Никола Груевски е по повод решението на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ да не участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори на 24 април, предаде БГНЕС.

Груевски хвърли оставка, Македония е със служебно правителство

Тази нощ македонският парламент избра новото служебно правителство начело с Емил Димитриев. "За" гласуваха 72-ма депутати, 9 бяха "прот...

"Народът търси решения за всекидневните проблеми. Партиите не трябва да се ръководят от личните интереси на техните ръководители. Ще има честни и демократични избори и този въпрос не трябва да притеснява СДСМ. СДСМ трябва да се страхува от съпротивата, която се създаде в държавата срещу тяхната деструктивна политика, основана на афери, интриги, шпионски филми и манипулации", се казва в декларацията на ВМРО-ДПМНЕ.

От там призовават СДСМ да даде своя принос за организирането на честни и демократични избори още повече, че техен представител /на СДСМ, бел.ред./ ръководи вътрешното министерство и има значително влияние в Държавната избирателна комисия.

Припомняме, че късно снощи СДСМ взе решение за неучастие в изборите. Докато няма изчистен избирателен списък и свободни медии не може да има честни и демократични избори, каза лидерът на СДСМ Зоран Заев и призова за промяна на датата на изборите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани