X
 
 

Поредна тежка присъда за Звяра от Балканите, макар и издадена задочно

1319 0
Поредна тежка присъда за Звяра от Балканите, макар и издадена задочно
Снимка: МВР
Съд в Атина присъди 45 години затвор на известният с поредица тежки престъпления Костас Пасарис, който излежава доживотна присъда в Румъния, предаде БГНЕС, позовавайки се на гръцкия ежедневник "Катимерини".

44-годишният бандит, наричан във втората му родина Румъния Звяра от Балканите, беше намерен виновен в 4 опита за непредумишлено убийство и 5 въоръжени грабежа през 2000 година. Съдът го оправда по още шест обвинения в непредумишлено убийство на полицейски служители.

Румъния отне държавни награди на осъдени за корупция

Румънският президент Клаус Йоханис обяви, че Румъния отнема държавните отличия на 12 души, предимно бивши политици и магистрати, предад...

Пасарис не присъстваше в съдебната зала, след като искането на гръцките власти да бъде трансфериран до Атина за делото не беше уважено от Румъния.

Гледането на съда на обжалването на Пасарис на четири доживотни присъди, които му бяха наложени за четири убийства, тепърва предстои в Атина.

Пасарис беше най-известният престъпник в Гърция на началото на XXI век. След поредица въоръжени грабежи той беше арестуван, но докато го местеха от затвора в болницата, отне оръжието на охраната, уби двама полицаи и рани трети тежко.

Следващото убийство, дело на Пасарис, беше на българката Боянка Славчева. Гръцките медии я описват като проститутка, с която убиецът имал връзка.

Кораб с 14 000 овце се преобърна, тече спасителна операция (ВИДЕО)

Кораб с 14 хиляди овце на борда се преобърна в Черно море край румънския бряг, предаде BBC. На борда е имало 22-ма души екипаж - сръбск...

Полицейска акция, в която 7 служители причаквали Пасарис в апартамента му, но не успели да го арестуват, а той избягал, след като рани един от тях, доведе до оставки в ръководството на полицията в Гърция през 2001 година.

Звярът от Балканите избяга Румъния, родината на майка му. По време на обир на чейндж бюро през 2001 година той уби собственика и един служител и открадна 16 000 долара. Румънската полиция, в съдействие с гръцките власти, успя да издири Пасарис, който беше арестуван след операция на румънските спецченгета. Той беше осъден в Румъния на две доживотни присъди за убийствата в чейндж бюрото и продължава да лежи в затвор в Крайова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално