Посредник не изключва преходно правителство в Македония

9161
Посредник не изключва преходно правителство в Македония

Обсъждаме всички идеи за намиране на изход от политическата криза в Република Македония. Това каза един от посредниците в преговорите между правителството и опозицията евродепутатът Ричард Ховит.

"Анализираме всички предложения и идеи. Открито поглеждаме към всичко. Съставяне на преходно правителство не се изключва. Искрено се радвам, че успяваме да използваме ползотворно нашето влияние при преговорите", каза още Ховит пред Алсат-М. Той отказа да дава повече подробности за срещите с македонския премиер Никола Груевски и лидера на Социалдемократическия съюз /СДСМ/ Зоран Заев. Двамата вчера след обяд започнаха серия от срещи в Страсбург с тримата посредници от Европейския парламент - Ховит, Едуард Кукан и Иво Вайгъл.

Интензивни срещи на Груевски и Заев в Страсбург

В 18.15 часа в Страсбург започнаха срещите на македонския премиер Никола Груевски и на лидера на оппозиция Зоран Заев с посредниците...

В началото Заев имаше отделна среща с тримата посредници Ричард Ховит, Едуард Кукан и Иво Вайгъл. След това Никола Груевски разговаря с тримата депутати от ЕП.

Груевски трябваше да бъде приет от еврокомисаря по разширяването на ЕС Йоханес Хан късно снощи. След това Хан разговаря и с лидера на СДСМ Зоран Заев.

Срещата между Заев и Груевски в присъствието и на тримата евродепутати се проведе много късно снощи.

Всички разговори се водеха зад закрити врата и без присъствие на журналисти. До момента в Скопие се проведоха две лидерски срещи, на които присъстваха, освен Заев и Груевски още и двамата албански лидери Али Ахмети от ДСИ и Мендух Тачи от ДПА. И двете срещи приключиха без резултати. Третата лидерска среща ще се състои на 26-ти май.

Контра палатков лагер в Скопие

Привърженици на премиера Никола Груевски издигнаха палатков лагер пред сградата на парламента в Скопие, предаде македонското електронно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com