Трима албанци са убити в Гърция през последните дни

2313
Трима албанци са убити в Гърция през последните дни
Снимка: Getty Images/Guliver

Тялото на 63-годишен албанец е открито на 26 ноември сутринта в Гърция. Мъжът е прострелян от близко разстояние и тялото му е изхвърлено в канал, в близост до Спартера (на остров Керкира), съобщава тиранският телевизионен канал Top Channel.

В неделя, 35-годишен албанец е намерен мъртъв в килията си в затвора в Трикала (на 50 км източно от Лариса). Властите все още не са коментирали случая пред медиите. Това е вторият затворник, умрял в същия затвор. Първият, Илия Карели, присъства във видео, на което се вижда как стражарите го измъчват преди да умре, отбелязва медията.

Южноафриканец уби жена си в съда - по време на развод

Мъж откри огън по време на бракоразводното си дело в южноафриканския град Дърбан, при което уби съпругата си, с която са разделени, и н...

Също така, преди няколко дни друг албанец беше застрелян на границата между Албания и Гърция в престрелка с гръцката полиция, допълва агенция "Фокус."

Припомняме, че в края на октомври албанската полиция застреля етническият грък Константинос Кацифас, след като той откри огън по служители на реда. Причината за инцидента беше издигнато от него гръцко знаме на военно гробище от Втората световна война в албанското село Буларат, намиращо се на 6 км от границата между Албания и Гърция.

Според албанските медии мъжът, идентифициран като 35-годишния Константинос Кацифас, е открил огън по полицаите с автомат Калашников, докато те сваляли знамето, издигнато на гръцко военно гробище. Това се случило в село, където живеят предимно гърци, които отбелязвали годишнината от влизането на Гърция във Втората световна война през 1940 г.

Както се твърди, Кацифас първо избягал в селото, като стрелял с оръжието си, а след това тръгнал към планините в опит да избегне арест. Скоро след това обаче бил засечен от екип на албанските специални части, които свидетелстват, че той започнал да стреля по тях, преди те да открият огън по него и да го убият.

САЩ наложиха санкции на 17 саудитци заради случая "Хашоги"

В четвъртък САЩ наложиха икономически санкции на 17 граждани на Саудитска Арабия, за които се предполага, че са замесени в убийството н...

Кацифас, чието семейство произлиза от северозападния гръцки град Йоанина, е роден и израснал в Буларат, но в последно време живял в Атина. Снимките в гръцките медии го показват облечен във военен камуфлаж с гръцко знаме в ръка.

На погребението в същото село се пристигнаха няколкостотин гърцки националисти и съпроводиха церемонията със скандирания „Македония е гръцка“, „Северен Епир е гръцки“ и обиди срещу албанците. Това предизвика Тирана да обяви за „персона нон грата“ 52-ма гърци за „разпространяване на етническа нетърпимост“.

Интересен факт е, че преди тези събития Албания и Гърция бяха на прага да подпишат договор за демаркация на морските граници между двете държави в Йонийско море. В основата на инициативата беше на бившия гръцки министър на външните работи Никос Коцияс, който направляваше и процеса по постигането на споразумение за името между Атина и Скопие. След оставката на дипломата обаче преговорите зациклиха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БАЛКАНИ:

Сръбският Путин пали барута в Босна и Херцеговина, Вучич помага

Ковачевски: Изборите на 8 май ще са много трудни

ОССЕ с положителна оценка за изборите в Северна Македония

Скрили кокаина в чували с тор: Гръцките митничари спряха огромна пратка с наркотици

Норвегия дари 76 превозни средства на армията на Северна Македония

Кметът на Анкара: Стъпките на ЕС към Турция не показват ясен път за бъдещето

Народът ни наказа: Ковачевски след президентските избори

Пендаровски разочарован от резултатите на президентските избори

При 80% протоколи: Гордана Силяновска е с огромна преднина пред Стево Пендаровски

Официално: Силяновска от ВМРО-ДПМНЕ води убедително пред Пендаровски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com