Заев: 26 000 македонци са били подслушвани

22497
Заев: 26 000 македонци са били подслушвани

Поне 26 000 души са били подслушвани в Република Македония. Това каза лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев, предаде БГНЕС.

Според него в страната се подслушват политици, журналисти, обикновени граждани и бизнесмени.

Заев пусна и част от получените записани разговори.

Лидерът на СДСМ ще повдигне обвинение срещу директора на Агенцията за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков и Горан Груевски, служител в агенцията. Според Заев Миялков е подслушвал и министри от кабинета на Никола Груевски, включително и вътрешният Гордана Янкуловска.

Припомняме, че властите в Скопие на 31 януари обявиха, че са предотвратили опит за преврат. На следващия ден Основният съд в Скопие определи мярка задържане под стража от 30 дни за трима души, които са разследвани за участие в сваляне на правителството.

В ареста са бившият директор на Службата за сигурност и контраразузнаване Зоран Верушевски, неговата съпруга и общинският служител от град Струмица Бранко Палифров. Лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ Зоран Заев остана без паспорт и се разписва в полицейско управление един път в седмицата.

От вътрешното министерство в Скопие съобщиха, че в страната е извършена акция "Пуч" за задържането на лица, които са участвали в нарушаването на Конституцията, шпионаж в полза на чужда държава и насилствено сваляне на правителството. На извънредна пресконференция премиерът Никола Груевски каза, че Зоран Заев лично му е признал, че сътрудничи с чужда разузнавателна служба.

Вчера вътрешното министерство съобщи, че са задържани още двама души във връзка с опита за преврат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com