X
 
 

Заклати ли се управлението на Заев след скандал с българска връзка, подобен на неговите "бомби"?

2898 2
photo of Заклати ли се управлението на Заев след скандал с българска връзка, подобен на неговите "бомби"?
Снимка: БГНЕС
Безотговорно е правителството да действа като опозиция и да призовава за разследване на аферата "Рекет" и да не прави нищо. Това е реакцията на Демократическия съюз на Павле Траянов, иначе управляващ коалиционен партньор на СДСМ, по скандала "Рекет", в който се появи и българска следа.

Скандалът представлява пуснати от близък до националистическата италианска партия "Лига" италиански вестник La Verita записи, които навеждат на мисълта, че бившата ръководителка на Специализираната прокуратура на Северна Македония Катица Янева може да е замесена в получаване на подкуп от 5 млн. евро, за да спаси предприемача Йордан (Орце) Камчев по дело за пране на пари. Посредници в сделката са Боян Йовановски (с прякор Боки 13) и Зоран Милески (Зоки Кичеец), които получават 1 млн. евро за услугите си. La Verita открито прокарва тези, удобни за ВМРО-ДПМНЕ и разиграва сценария "Сорос" и там.

Заев: Всички политически субекти трябва да подкрепят реформите, за никой няма да има компромис

Всички политически партии да подкрепят решенията, придружаващи реформите, за окончателното поражение на „заробената държава&ldquo...

Българската връзка в случая е фактът, че България искаше Камчев да е почетен консул в Охрид, а освен това в записите се чува репликата: "Българите да не се месят". Няма обаче допълнителна информация за какво става въпрос, но веднага възникват въпроси заради случая с търговията с български паспорти, защото Камчев има и българско гражданство. Той е известен с медийната си империя от времето на Груевски и конгломерата "Орка Холдинг".

Според на Демократическия съюз на Павле Траянов ситуацията със записите е недопустима, тъй като не се прави нищо за разкриване на аферата. "Ваканцията" даде реална възможност да се унищожат доказателства, да се повлияе на свидетели, да се изнесат парите от изнудването в чужбина, а Македония да бъде обявена за мафиотска държава ... Неописуемо и безотговорно е правителството да призовава за задълбочено разследване (сякаш е в опозиция) и да не се прави нищо и да се позволи на медиите да "ръководят" разследването", се казва в изявление на партията на Траянов, цитирано от Агенция "Фокус".

От своя страна СДСМ на Зоран Заев настоява, че публикуването на кадрите представлява заплаха за правовата държава, зад която стои ВМРО-ДПМНЕ, но и че всеки трябва да отговаря за стореното от него.

Междувременно от La Verita твърдят, че имат още записи извън вече оповестените три. Освен аудио, вестникът има и видеозаписи. А целият скандал прилича на този, при който Заев пускаше записи за действия на управлението на Груевски, което доведе до присъда за самия Груевски - заради злоупотреба със служебно положение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • БОКо 2 БОКо преди 1 седмица Профил на трол?
    Тоя Зоки излезна калпав ученик! А с такива далавери, лъжи и крадене съм на власт повече от 15 години, а тоя от алчност и простотия се издъни на 2-та година!
  • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
    Абе, тоя рушветчията Камчев, дето БОКо щеше да го прави (без рушвет , нали?! :-)))) български "почетен консул" за придобиване с дипломатически имунитет срещу съдебно разследване за пране на пари на български и албански мафиоти, та тоя Камчев ли е собственика на веригата супермаркети КАМ-Маркет в София, а може би и в провинцията?! Колко милиона рушвети е захлебила българската БКП–ГЕРБ + ДС-МВРо + Б виж още ›› КП-БСП от рушветчията Камчев?! Преди години един друг хванат в Македония рушвертчия - Мирослав Ризински - в затвора стана "българин" и после ДС-Ванче караШкембе го назначи в София за личен съветник по паспортните далавери заедно с другия паспортчик от Българската Къултурно-Паспотртна Канцелария - Скопие (БККС) педалът Лазо Младенов! Абе все такива ли са тия "българите от Македония" - криминални, хванати на калъп?!