"Левски" би с точка Лукойл и изравни в серията

11305
"Левски" би с точка Лукойл  и изравни в серията

Баскетболния "Левски" изравни във финалния плейоф на шампионите от Лукойл Академик - 1:1, след като в супер луд, луд мач победи със 76:75 в последните секунди. Тити Папазов пак скъса нервите на съперници, съдии и половин България, но другата половина го обожават, защото "сините" спечелиха. А след изказването на новия президент на клуба Леон Гайдаджиев, че Папазов остава треньор, то той още дълго ще скача по главите на съперниците си. Победния кош отбеляза Лайнъл Чалмърс. Другите два мача, играе се 3 от 5, ще са в столичната зала "Универсиада", ако се стигне до пети двубой, отново ще е в Самоков.

Мачът започна спокойно, но предвещаващ много страсти, на игрището и извън него. След 10 минути игра Лукойл изоставаше с 4 точки, но си върнаха аванса в началото на втората четвърт – 29:27. През първото полувреме защитата на "сините" не бе много ефективна. Малко преди края на полувремето домакините водеха с 48:43.

Сашо Везенков: Тити е олигофрен

Треньорът на Лукойл Академик Сашо Везенков излезе от кожата си и побесня, след изказването на колегата му Тити Папазов за съдиите. "Си...

Втората част "Левски" започна по амбициозно и това веднага си пролича в резултата. Атаките на Лукойл не бяха резултатни. През по-голямата част от четвъртината "Левски" водеше. Лукойл изравни - 60:60, но на почивката изоставаха с точка.

Страстите се развихриха в последната част. След емоционални изблици на "синия" щаб гостите получиха техническо нарушение. След него дойде серията, в която Лукойл Академик направи серия от попадения и поведе със 72:66. "Левски" се хвърлиха в мача и намалиха на 73:75. Около минута никой не успя да отбележи. Уидън направи нарушение 35 секунди преди края. Захариев успя да вкара само единия за 74:75. Победната точна стрелба бе на Чалмърс.

 

 

Леон Гайдаджиев: Отивам си, ако догодина не сме шампиони и в 10-ката на Адриатика

Новият президент на баскетболния „Левски” Леон Гайдаджиев не остана очарован от играта, която видя през първото полувреме в...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com