Проблемите на Цветан Василев извадиха Левски от Евролигата

159963
Проблемите на Цветан Василев извадиха Левски от Евролигата
Снимка: lap.bg

Баскетболен клуб Левски няма да играе в Евролига/Еврокъп следващия сезон. Причината са проблемите на КТБ, които рефлектираха върху всички спортни клубове, спонсорирани от банката. "Сините" пуснаха изявление в медиите, в което обясняват решението си. Ето и целият текст:

Баскетболен клуб Левски няма да вземе участие в следващия сезон на Евролига/Еврокъп.

"Както е известно, като шампион на България, Левски получи покана от Евролигата за участие в квалификационния турнир за влизане в груповата фаза, както и гарантирано място в Еврокъп.

За съжаление, невъзможността Левски към настоящия момент да гарантира създаването на отбор, конкурентноспособен на класните тимове в Евролига/Еврокъп, постави ръководството пред трудното решение, да откаже страхотната възможност.

През изминалите пет години и половина Левски се намира в уникална финансова стабилност, и ръководството на тима се надява да успее да запази стандарта и марката, наложена от "синия" клуб в тези години.

Клубът остава в отлични отношения с ръководството на двата европейски турнира, което прие топло старши треньора Константин Папазов при себе си, по време на срещата на всички треньори в Евролигата на 2 и 3 юли. Папазов и Левски бяха посрещнати повече от радушно в централата на европейските клубни турнири, като оттам изразиха надежда в близко бъдеще българският отбор отново да намери път към техните състезания.

Наясно сме с интереса към състоянието на Левски и неговата стабилност за следващия сезон, но към момента ръководството на клуба не може да предостави друга окончателна и официална информация, която да послужи пред обществеността.

С уважение,

Ръководството на БК Левски".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Баскетбол