БФС призна: Съдията помогна на Лудогорец срещу Литекс

13061
БФС призна: Съдията помогна на Лудогорец срещу Литекс

Съдийската комисия към Българския футболен съюз официално призна, че Литекс е бил ощетен от рефера Николай Йорданов срещу Лудогорец в Разград. Срещата между двата тима бе от 28-ия кръг на "А" група и завърши 3:0 в полза на "орлите", а след мача футболистите на Литекс бяха обвинени от Лудогорец в груба игра.

Ръководството на ловешкия клуб обаче подаде жалба, а причината бе подминато нарушение на Козмин Моци срещу Данило Асприля в наказателното поле на разградчани, което е трябвало да бъде санкционирано с дузпа. Заради тази грешка реферът Николай Йорданов не получи наряд за вече изминалия междинен 29-и кръг, а днес жалбата бе официално разгледана.

"Според Съдийската комисия при БФС за ситуацията в 19-ата минута в наказателното на ПФК Лудогорец, Николай Йорданов има основание да отсъди 11 метров наказателен удар. Тази ситуация е описана в доклада на съдийския наблюдател на футболната среща и е отразена в оценката на главния съдия. СК при БФС санкционира Николай Йорданов, съгласно "Правилник за футболното съдийство на Република България", се казва в официалното становище на комисията до ловешкия клуб.

Лудогорец и Литекс се изправиха един срещу друг няколко пъти в последните няколко седмици, като мачовете неизменно бяха съпътствани с доста напрежение, като доста критики отнесоха и съдиите, особено след мача за купата на България, когато Кирил Домусчиев обяви, че те подкрепяли ловешкия тим.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ