Делото срещу Томов тръгва отново на 25-и април

7329
Делото срещу Томов тръгва отново на 25-и април
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд стартира отново делото срещу мажоритарния собственик на ЦСКА Александър Томов за присвояване на средства в особено големи размери от "Кремиковци" и "червените" на 25-и април. Това става ясно от сайта на съда, като съобщението е от вчера.

През 2011 година по това дело Томов получи 9-годишна ефективна присъда. След близо 2 години Софийският апелативен съд я отмени и върна делото обратно. Същото наказание беше получено и от Иван Иванов.

Томов не си поплюва, след Митал прикотка и Стиван Ло за мегапроект у нас

Инвестиционен фонд с пари от Хонконг и Сингапур ще прави вложение в сателитен на София град при Мусачево. В него са трима азиатски мили...

Съдиите Снежана Душкова, Надежда Трифонова и Иван Стойчев се обосноваха с "коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая", посочени от Мариян Марков от Софийския градски съд (СГС).

"Осъдителната и оправдателната част на присъдата са обединени от очевидното обстоятелство, че веднъж СГС приема и излага като своя обвинителната теза така, както е изложена в обвинителния акт, а след това изрично я опровергава", бяха част от мотивите на апелативните магистрати, припомня "24 часа".

Магистратите визират мотивите на колегата си Мариян Марков по отношение на другите двама подсъдими Александър Гарибов и Божко Бонев, които бяха оправдани на първа инстанция.

Разпореждането за образуване на новото дело е от 18-и февруари. Имало е и доразследване, като прокуратурата вече е готова с новия обвинителен акт.

Томов видя разлика в ЦСКА от есента

Александър Томов направи нещо рядко срещано. Лупи говори след загуба на ЦСКА. По принцип бившият депутат се покрива при негативни резул...

Томов продължава да твърди, че е невинен по обвиненията. Установено беше обаче, че той е прехвърлял имоти на металургичния комбинат на трети лица, без от това в касата да влезе и левче. Очаква се делото отново да се проточи няколко месеца преди да се произнесат магистратите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ