Двубой за наследник на Гонзо в Черно море

5891
Двубой за наследник на Гонзо в Черно море
Снимка: БГНЕС

Двама са фаворитите за наследник на Георги Иванов в Черно море. Гонзо напуска след края на сезона, а на "Тича" имат два месеца да изберат нов треньор.

Според запознати първите две кандидатури, които ще бъдат обсъждани от ръководството, са на Никола Спасов и Илиан Илиев. И двамата вече бяха начело на тима през новия век и със сигурност ще бъдат приети радушно от феновете.

Илиев води моряците между 2004 и 2006 г. и е любимец на привържениците. Спасов пък спечели уважението на публиката в периода между 2007 и 2009, който се превърна в най-успешния за клуба през последните 50 години. В него Черно море игра финал за Купата на България, окичи се с бронзовите медали и участва два пъти в предварителните кръгове на Лига Европа.

Със сигурност името на новия треньор на моряците ще бъде ясно преди края на първенството.

От настоящия щаб на Гонзо почти сигурно с него към Левски ще поеме единият от двамата му асистенти - Ивайло Петров. Другият - Емануил Луканов, по всяка вероятност ще продължи да работи в Черно море. Евентуална негова номинация за старши треньор обаче няма да бъде обсъждана, тъй като към момента не разполага с нужния лиценз. Засега съдбата на треньора на вратарите Стоян Ставрев е неясна, но ако не отиде на „Герена", е твърде вероятно да остане във Варна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ