Изкараха Паро гробокопач на ЦСКА

8064
Изкараха Паро гробокопач на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Мръснишки игри в стил ЦСКА се въртяха вчера на "Армията" в деня, когато клубът трябваше да изпрати финансовата си документация до лицензионната комисия към БФС, пише "Всеки ден". Заради непогасени борчове лицензът пак увисна, а за най-големия душманин на ЦСКА беше изкаран легендарният Аспарух Никодимов. Белокосото величие на "Армията" беше обвинен едва ли не в престъпление срещу "червения" клуб, защото си поискал 40 000 лева заработени като директор в последните месеци от управлението на "Титан". От ръководството обявиха, че ще съдят Паро, нищо че освен него има още една каруца кредитори, които си чакат парите от ЦСКА.

Миналата седмица босът Сашо Томов-Лупи и протежето му Александър Тодоров обещаваха под път и над път, че няма да има проблеми с хората на Боби Михайлов. Сашо Апашо извади едни пари, издължи се на част от кредиторите, а с други се споразумя за разсрочено плащане.

Томов не си поплюва, след Митал прикотка и Стиван Ло за мегапроект у нас

Инвестиционен фонд с пари от Хонконг и Сингапур ще прави вложение в сателитен на София град при Мусачево. В него са трима азиатски мили...

Такава е била идеята и за дълга на Аспарух Никодимов. От "Армията" твърдяха, че сумата е 40 000 лева. Паро първоначално уж се е съгласил да вземе само половина, а другата да разсрочи, но вчера се е отметнал от намерението и си е поискал всичко дължимо. Затова шефовете го заплашиха със съд. работата е там обаче, че именно Лупитата не са спазили договорката с "червената" легенда. Това беше съобщено от бившия адвокат на ЦСКА Радостин Василев, който е наясно с положението в клуба и следи изкъсно делата около клубния лиценз. Оказва се, че Лупи е трябвало да плати на хората на Паро, с които е работил заедно при "Титан". Става дума за бившия вратар Стоян Йордано и Христо Маринчев, също славни "армейци" от историята на ЦСКА.

"Паро има да получава точно 36 230 лева съгласно подписано споразумение с нотариална заверка на подписите", обяви вчера адвокат Василев. "Той се съгласи да получи 20 000 лева от ЦСКА сега, а другото до края на юни, но при положение че ЦСКА плати половината от договорените в споразумения суми на други двама членове на неговия отдел Стоян Йорданов и Христо Маринчев - легенди на клуба. Никодимов е в подицията на Стойчо Младенов отпреди една година. Единствената разлика е, че Паро не води дела срещу ЦСКА и не иска неустойки от клуба. Лицензионната комисия на БФС и още повече на УЕФА няма да признае фиктивни дела за закърпване на лиценза и ако ЦСКА не приеме предложението на Паро, ще се наложи да му плати всичко в много кратък срок - един-два дни. Освен това, ако Паро иска, може да си извади изпълнителен лист веднага и сумата да стане не 36 230 лева, а 65 000 лева и да се наложи да му платят нея", обясни ситуацията бившият юрист на "Армията".

Сашо Томов-Лупи дължи пари и на дейставщи футболисти. Македонецът Християн Кировски си тръгна в края на есента срещу споразумение, което обаче Сашо Апашо не спази. Настоящият вратар на "червените" Томаш Черни пък има да получава пет заплати. Заради финансовия батак на "Армията" чехът заплаши, че ще напусне отбора, а впоследствие това му костваше изваждане от основния състав на ЦСКА. След като вчера в БФС са получили документите на ЦСКА, от лицензионната комисия тепърва ще нищят цифрите и има възможност да ги върнат заради евентуални нередности. ЦСКА ще има още време да се разплаща, но само с изричното писмено съгласие на кредиторите си. От "Иван Асен" уточниха, че на 28-и или 29-и април ще бъде официално обявено кои клубове получават лиценз за следващия сезон.

 

Томов видя разлика в ЦСКА от есента

Александър Томов направи нещо рядко срещано. Лупи говори след загуба на ЦСКА. По принцип бившият депутат се покрива при негативни резул...

Въпреки всички апели за спокойствие положението на "червените" хич не е розово. "Томов и Тодоров да си опичат акъла, че пак отиат към грандиозен провал", лаконично завърши адвокат Радостин Василев за моментната ситуация на ЦСКА.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com