Кирсан Илюмжинов налива пари в Черноморец

22823
Кирсан Илюмжинов налива пари в Черноморец
Снимка: Getty Images/Guliver

Ръководителят на световната федерация по шахмат увери, че отборът на "Черноморец" ще спре да затъва. Илюмжинов е не само водеща фигура в световния шахмат, но и крупен бизнесмен, както и президент на република Калмикия в периода 1993-2010г., притежава над 50% от "Петрол Холдинг" и днес демонстрира огромна заинтересованост относно бъдещето на бургаския "Черноморец".

Той заяви, че е запознат с проблемите около клуба, както и че е имал разговори през миналата година с кмета на града Димитър Николов. "Няма да изоставим клуба, знаете ръководих преди време Уралан (Елиста). Ще се постараем отборът да заеме достойно място в първенството на България. Ще помогнем на клуба. Миналата година имахме среща с кмета на града и той ми каза, че съдбата на "Черноморец" е нещо много важно за Бургас", каза най-напред Илюмжинов.

Гари Каспаров е кандидат за президент на ФИДЕ

Бившият световен шампион по шахмат Гари Каспаров ще се бори за поста президент на Международната федерация по шахмат (ФИДЕ) с настоящ...

"На миналогодишната ми среща с кмета на Бургас говорихме подробно, включително и за имотите. Смятам, че можем да осигурим един разумен бюджет, който ще бъде гарантиран. Но няма как единият крак на един футболист да струва повече от заплатите на всички хора в тази зала", каза още президентът на ФИДЕ.

Преди него по въпроса със стадиона говори и Борис Деворкин, когото Кирсан Илюмжинов показа като свой представител в България. Самият Деворкин демонстрира прилично ниво на българския език и заяви следното:

"Темата за спорта в "Петрол Холдинг" е много сложна и объркана. Можем да говорим много време по нея. Футболът е един вид бизнес. Но ние в момента не знаем колко дължим на кого и в какъв вид са дълговете, дали са вътрешно-фирмени или не. Няма как да има проблеми в "Петрол" и те да не се отразят на свързаните с компанията структури, в това число и с футболния отбор".

След края на срещата пък в неофициален разговор с привърженици на "Черноморец", които присъстваха на срещата, Илюмжинов и Деворкин демонстрираха загриженост и готовност да помогнат на клуба. Окончателното приключване на сделката ще бъде през декември, когато ще бъде извършено и прехвърлянето на акциите от страна на Денис Ершов и Александър Мелник към Кирсан Илюмжинов. Бизнесменът заяви също така, че ще предложи цена и на собственика на клуба Митко Събев, който има 47,5 процента от акциите и се надява всички да работят заедно, информира BTV.

Черноморец с убедителна победа и по-спокоен реванш

"Черноморец" е на крачка от класиране за четвъртфиналите в турнира за Купата на България. В първи мач от осминафиналите бургазлии п...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ