Маркович: Чувствам се отлично в ЦСКА

16583
Маркович: Чувствам се отлично в ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Приспособянаването на 19-годишния Иван Маркович в ЦСКА върви идеално. По неговите думи организацията и климатът в отбора са на добро ниво. Условията в "червения" клуб са каквито са били и на другите места, където е играл - Сърбия и Холандия. "Атмосферата тук е много добра, разбирам се с всички. Животът в София е хубав", заяви Иван Маркович в интервю за "Тема спорт".

Макар и на 19 години, той притежава завидна визитка. След като започва да тренира в сръбския Цървена звезда, младият футболист търси развитие в друг сръбски клуб - Земун. С този отбор Маркович прави своя професионален дебют. Впоследствие отпътува към люлката на футбола - Холандия, където играе за ВВВ Венло. В крайна сметка се завръща обратно в Сърбия, но облича фланелката на кръвния враг на Цървена звезда - Партизан.

Защо не ревахте, като предадохте Никодимов?

Нечуван вой се носи от ЦСКА тези дни. Паро Никодимов, видите ли, си искал честно заработените пари. Ама си ги искал сега, а не когато Л...

"Научих много неща за играта на различните места, където бях. Това помага много - виждаш футбола от различни точки, с теб се работи по различен начин навсякъде и ставаш все по-добър", споделя халфът на ЦСКА.

Младият футболист не е мислил дълго, когато са му предложили да се присъедини към "червените". Предложения към играча не са липсвали, но заради успехите и историята на клуба играчът е избрал ЦСКА. "Това е невероятен клуб - известен, обичан, просто нямаше как да не опитам", категоричен е Маркович.

Той попада сравнително случайно в ЦСКА, като отборът е имал задължения към неговия мениджър. В хода на преговорите неговият агент предлага Маркович да изкара пробен период и треньорът Стойчо Младенов се съгласява.

"Влагам всичко от себе си и се старая да доказвам във всяка тренировка, че имам място в този отбор. Благодарен съм на треньора, че ми даде шанс в ЦСКА и се опитвам да му се отплатя за доверието", откровен е младият футболист.

Делото срещу Томов тръгва отново на 25-и април

Софийският градски съд стартира отново делото срещу мажоритарния собственик на ЦСКА Александър Томов за присвояване на средства в особе...

Иван Маркович не крие и възхищението си от публиката на "червените", които според него са невероятни и създават страхотна атмосфера. Дори в гостуванията на отбора, футболистите се чувстват като домакини на стадиона. Халфът на ЦСКА иска през новия сезон хората, които обичат клуба да имат повече поводи за радост. "На ЦСКА мястото му е на върха. Силно се надявам, че и аз ще съм част от отбора и ще помогна за успехите му", сподели Маркович.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ