Мисия акции - неуспешна!

9261
Мисия акции - неуспешна!
Снимка: БГНЕС

Oчаквано или не първичното публично предлагане на акциите на ЦСКА завърши неуспешно! Въпреки първоначалната еуфория около закупунето на акциите крайният резултат е категоричен провал. В последния ден феновете на отбора показаха сериозна активност, но едри купувачи така и не се появиха.

Поради тази причина бяха продадени само 27 хил. акции. Общият брой на пласираните за целия период на предлагането книжа е малко над 359 хил., което е далеч по-малко от необходимите, за да бъде успешна емисията 1.4 млн. броя. За да бъде успешна инициативата днес трябваше да бъдат изкупени немислимите над 1.1 млн. акции.

Орманджиев: Паметен сезон, догодина ЦСКА е шампион

Бившият председател на НС на ЦСКА Стефан Орманджиев отличи два момента от сезона на "армейците" -спечелването на сребърните медали и сб...

Явно президентът на "червените" Александър Томов за пореден път успя да подведе доста хора. Споменаваният от него резервен вариант не се осъществи и заможни бизнесмени не спасиха емисията. Дали изобщо е имало такъв вариант - едва ли някой знае със сигурност. Парадоксът сега е , че ЦСКА ще трябва да върне обратно парите на хората, които се сдобиха с акции и извадиха повече от милион лева.

Първоначално предлагането на акциите беше десет работни дни, като стартира на 21 март. Впоследствие беше удължено до 19 май, но това не доведе до положителен резултат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ