Шеф на Лудогорец: Клубът ще продължи и без нас, срам ме е от хората

4057
Шеф на Лудогорец: Клубът ще продължи и без нас, срам ме е от хората
Снимка: ludogorets.com

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев говори пред медиите преди полета на тима от Дания за София. Той коментира подадените от ръководството и треньорския щаб оставки след срамната загуба от Нордселанд с 1:7 в груповата фаза на Лигата на конференциите. Босът на „разградчани“ бе категоричен, че клубът ще продължи напред дори и без определени хора, визирайки себе си и останалите ръководители.

Петричев бе много разочарован от снощното поражение и заяви, че го е срам да гледа хората в очите. Той не може да отговори на въпроса дали би останал на работа в Лудогорец, ако собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви не приемат оставката му. Изпълнителният директор на разградчани обаче бе категоричен, че той и колегите му трябва да понесат персонална отговорност за погрома в Дания.

„Лудогорец ще продължи да функционира“

„Какво означават оставките? Означават, че в Лудогорец работят хора със съвест и морал. Когато дойде ситуация, в която всеки трябва да си поеме своята отговорност, не се крием. Не съм съгласен, че е извънредно положението. Лудогорец е добре структуриран клуб. Без определени хора, ще продължи да функционира. Нищо страшно“.

Лудогорец

„Това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническия щаб. Ние имаме привилегията да работим в обстановка, в която всичко ни е подсигурено. Нямаме право на оправдания. Собствениците са ни предоставили максимално добри условия да развиваме футбол. Когато допуснеш срамен резултат, логично е проблемът да е в хората, управляващи процеса. Ние няма да се скрием и ще си понесем персоналната отговорност“.

Оставките в Лудогорец

„Всички от ръководството подават оставка. Вчера имаше бързо събрание на Управителния съвет. От председателя, президента, най-вече оперативното ръководство в мое лице и целият спортно-технически щаб. Вече сме депозирали нашите оставки и по-нататък ще разберете какви са техните решения“.

Ангел Петричев Ивайло Петев

„При всички случаи нашите собственици са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас за мотивите на оставката и те ще преценят как ще продължи клубът напред. Не мога да отговоря дали бих останал в Лудогорец, ако не ми бъде приета оставката. Мен ме е срам от хората. Не знам как ще ги погледна в очите. Казвам го искрено“.

Какви са причините за загубата от Нордселанд

„Всички знаем причините за вчерашната загуба. Те са натрупани с течение на времето, но не успяхме бързо да се справим с процеса на подмяна. Грешките ще бъдат коригирани. Не си спомням в живота си да съм се чувствал така. Не мога да се крия зад гърба на никого. Ивайло Петев е най-малко виновният в тази ситуация“.

Кирил Домусчиев

„Понякога един подобен резултат катализира, даже не знам дали не е за доброто на Лудогорец. Тупа се топката по български за някои неща. Сигурен съм, че процесите, които ще катализира, ще са за добро. Начинът на управление и философията на Лудогорец има две лица – Кирил Домусчиев и Георги Домусчиев. Докато те са инвеститорите, феновете могат да са спокойни“.

Днес пък стана ясно, че синът на "синя" легенда е донесъл успеха на Лудогорец в Младежката Шампионска лига.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Не е случайно кой купува ЦСКА в деня, в който забраниха рекламата на хазарт"

Николай Костов остава в Левски

ЦСКА иска национал на Гамбия, подвизавал се в Първа лига?

Шотландци опитват да отмъкнат трансферна цел на ЦСКА и Левски

Николай Костов се срещна със Сираков и каза: Пас съм!

Бербатов вече води преговори с ЦСКА, негов човек е започнал работа при „армейците“?

Левски разкарва Николай Костов, стана ясен заместникът му

Какво предстои за ЦСКА след оттеглянето на Гриша и Данаил Ганчеви? (ВИДЕО)

Край: Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Бъдещето на Заги начело на Славия е под въпрос

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ