X
 
 

Стадион „Лудогорец“ да стане „Хювефарма“ иска ръководството на клуба

1678 0
Стадион „Лудогорец“ да стане „Хювефарма“ иска ръководството на клуба
Снимка: ПФК "Лудогорец"
Стадион „Лудогорец“ да се преименува на „Хювефарма“ поиска ръководството на клуба пред местната администрация в Разград. Докладната вече е внесена и предстои да се разгледа на планираното за 18-ти декември заседание.

От ръководството на ПФК излязоха със становище по темата, защото веднага се появиха спекулации, че ще се сменя и името на клуба.

Всъщност идеята е стадионът да носи името на най-големия си спонсор. „Хювефарма“ ЕООД е собственост двамата братя Кирил и Георги Домусчиеви чрез „Хювепроджект“ ЕАД – София, и „Хювефарма Холдингс Б.В“ - Нидерландия. Едноличното дружество е регистрирано  за производство на гелни, таблетни, капсулни и други форми на фармацевтични препарати, както и за търговия с такива продукти. То се развива като глобална фармацевтична компания с фокус върху разработването, производството и търговията с продукти за хуманната и ветеринарната медицина. Компанията има собствени заводи в  България,  САЩ, Италия.

„През последните години Хювефарма е един от основните спонсори на клуба, който неизменно подпомага клуба и допринася „ПФК Лудогорец 1945“ АД да е поне отчасти конкурентоспособен на големите европейски отбори, като същевременно намерението е това партньорство да продължи и занапред. По този начин ПФК „Лудогорец“ би могъл да привлече средства, необходими за утвърждаването на клуба като лидер в България и потенциален ежегоден участник в турнирите Шампионска лига и Лига Европа, организирани от УЕФА“, се сочи в обръщението на клубното ръководство.

Това според шефовете в Лудогорец ще допринася ползи както за клуба, така и за жителите на Разград и ще окаже положително влияние върху бизнеса, с оглед посещението на града от значителен поток от хора. Те уверяват феновете и поддръжниците си, че всякакви внушения за смяна на името на отбора са злонамерени и нямат нищо общо с действителността.

Уточняват и, че са внесли в община Разград искането за промяна „като добросъвестна страна по договора за концесия на стадиона“. Допълват също, че в интерес на коректните им отношения с община Разград имали желание първото публично излагане на мотивите за това да бъде по време на комисиите преди редовното заседание на местния парламент. Дебатът обаче изпреварил в социалните мрежи и затова решили да запознаят обществото подробно с мотивите си.

От ръководството поясняват, че все по-голямата концентрация на финансови средства в организирането на турнири и в подпомагане на футболните клубове поставя въпроса за конкурентоспособността на клубовете.

„Нараства и нуждата от инвестиции в спортни съоръжения и инфраструктура, в развитие на детско-юношески школи, в привличане на качествени състезатели и т.н. – все неща, които до голяма степен са предпоставки за постигането на спортни успехи и изграждането на модерни спортни съоръжения“, са част от мотивите. И това именно довело до обособяване на своеобразна маркетингова индустрия във футбола със свои особености и характеристики и с възможността за експлоатация на различни маркетингови права, сред които все по-голяма популярност имат така наречените „права във връзка с наименованието на стадион“. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...

Последно в Актуално