Стилиян Петров се обърна към президента Радев и критикува БФС

3306
Стилиян Петров се обърна към президента Радев и критикува БФС
Снимка: Фейсбук

Легендата на българския футбол Стилиян Петров, който е част от екипа на Димитър Бербатов в борбата за президентския пост на Българския футболен съюз (БФС), отправи послание към президента на Република България Румен Радев. Коментарът идва, след като държаният глава откри форума „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“.

Бившият халф на Астън Вила за пореден път атакува родната централа. Той я определи като "организация, управлявана от зависимости и липса на доверие от 99.9% от населението" и "даваща приоритет на личната изгода пред благосъстоянието и етичните кодекси, които трябва да поддържа".

ОЩЕ: Венци Стефанов пак критикува: Бербатов да не се мисли за Дейвид Копърфийлд

Петров предположи, че съветниците на президента са пропуснали да му съобщят за "навици на репресии и задкулисни прийоми на ръководене", развити в част от служителите на БФС. "Надявам се, че ще си сравните анализа и мненията на вашите съветници с моето", завърши легендарният полузащитник.

Целият анализ на Стилян Петров четете на Sportlive.bg.

Добър вечер, г-н Президент, С голям ентусиазъм и огромно очакване чаках да чуя вашите мнения, визия и донякъде - заключение за бъдещето и евентуални промени в българският спорт като цяло. Единна работа и обмен на идеи. Нашите бъдещи успехи като спортна нация. Иновативната концепция, за която споменавате. Всичко, казано от вас, звучи в тон със световно успешните иновативни модели на ръководене и работа. НО! ЕДНО ГОЛЯМО, РАЗОЧАРОВАЩО "НО"! Ще изкажа само лично мнение за футболната иновативна и отлично ръководена организация на БФС! Организация, управлявана от зависимости и липса на доверие от 99.9% от населението. Организация, даваща приоритет на личната изгода пред благосъстоянието и етичните кодекси, които трябва да поддържа. БФС изпитва липса на доверие поради неуспеха на организацията да поддържа честност, почтеност и прозрачност в своите действия, стратегии и комуникации във всеки процес. В резултат на това част от неговите служители са създали навици на репресии и задкулисни прийоми на ръководене. През последните няколко дни излязоха доста обикновени хора, родители клубове и треньори. Със зов за помощ от всички хора, обичащи спорта и защитаващи интереса на нашите деца. Явно това са пропуснали да ви го съобщят или са ви го спестили🤷‍♂️. Не успях да го чуя като забележка или намек, че се следи всичко, случващо се в спорта 😲 Липса на знания също могат да заличат казаното от вас за иновативния (модерен) процес на действие за по-добро бъдеще. Лошото вземане на решения и липса на култура през последните над 15 години изоставя нашият най-популярен спорт от реалните постижения и развитие като спортна нация. Нека обобщя по същество какво означава нашата мила футболна организация. Нещо спестено от доста министри. (ЗАЩО ЛИ?Надявам се ще си отговорите на този въпрос). Отличен и проспериращ ръководен орган, насърчаващ зависимостта и недоверието в своите редици, води до ниско обществено уважение, опетнена бизнес репутация и стагнация на развитието във всяка сфера. Неконкурентоспособна и по-малко способна организация, която не може да се адаптира към бъдещи бизнес модели, промени и независимост. Надявам се, че ще си сравните анализа и мненията на вашите съветници с моето. Поздрави и до скоро, г-н Президент! СП

Публикувахте от Stiliyan Petrov в Четвъртък, 27 април 2023 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

Илиана Раева: Наско ще се бори докрай за любимия си Левски

Наско Сираков провел среща с евентуалния нов треньор на Левски?

След спечелената титла: Лудогорец вкарва свежи пари в касата на Левски

Спорт по телевизията днес – 13 май 2024 г.

"Пас към миналото": Четирите легенди, вкарали по 4 гола във Вечното дерби (ВИДЕО)

Николай Костов: Разочарован съм, виновникът си заминава (ВИДЕО)

Илиан Илиев намекна, че ще остане в Черно море след края на сезона (ВИДЕО)

Марин Петков коментира протеста на фенове срещу Наско Сираков (ВИДЕО)

Черно море удържа Левски и си осигури минимум бронзовите медали (ВИДЕО+ГАЛЕРИЯ)

ВИДЕО: 20 фенове на Левски блокираха терена с транспарант "Сираков - вън!"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ