Точката срещу Чехия е успех

5498
Точката срещу Чехия е успех

Селекционерът Любослав Пенев определи срещата с Чехия като успешна за на.

"Изгледах моменти от мача снощи и мисля, че имахме достатъчно положения да победим. Но и една точка е окей. Приключваме добре годината. Групата ни е интересна, получават се интересни резултати - за едни приятни, за други не толкова приятни. Но аз от самото начало очаквах тази група да е завързана", коментира още селекционерът.

Продължаваме към Мондиала без загуба

Футболните ни национали играха като равен с равен с Чехия и завършиха 0:0 при гостуването си на пражкия стадион "Дженерали Арена" в м...

Междувременно контролата за 5 февруари отпада.

"Няма смисъл да рискуваме здравето на момчетата. Ще искам от тях да направят добра подготовка по това време, за да готови за важните мачове след това", каза Пенев.

Президентът на БФС Борислав Михайлов също коментира, че точката е успех.

"Ввиждате какво става в групата. За тази година сме добре, на позиция сме за бараж", сподели президентът.

"Добра оценка давам за мача, направихме много силен двубой срещу много силен съперник. Момчетата доказаха, че заслужават отново любовта на публиката. Това е най-радостното. Групата е много равностойна, но най-важното е да не губим мачове", каза още бившият ни национален страж.

"Този отбор е млад, с млад треньор, а играчите много израстват през последните месеци. Нека да вървят заедно напред. Мач през февруари няма да правим, защото това е много неудобна дата", добави Михайлов.

"Надявам се всичко около дербито Левски – ЦСКА да мине по план и безпроблемно. Дано да стане много голям празник и да дойдат много хора на стадиона. Не знам откъде знаете, че мача ще се дава по телевизията, това още не е станало ясно и не е сигурно. Аз сега директно отивам в БФС, там ще имам среща с хората, които се занимават с този въпрос. Футболът се играе за хората и е хубаво те да гледат мачовете, но все още нищо не се знае", завърши президентът на БФС.

Редактор: Ивайло Кючуков

Чехия се готви да ни бие, нашите аутсайдери

Дори да не успеем да спечелим срещу България, този квалификационен цикъл е дълъг, така че ще имаме още доста мачове в нашата група. Р...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ