Toмов лаладжийства един час за провала с акциите, ще направи всичко все пак да прибере парите на феновете

12873
Toмов лаладжийства един час за провала с акциите, ще направи всичко все пак да прибере парите на феновете
Снимка: БГНЕС

"Обща стойност 1 077 000 лева са дали феновете на ЦСКА за клуба. Поклон, това е много пара", заяви днес главният акционер на ЦСКА Александър Томов на пресконференция по повод неуспешното IPO.

От пресконференцията стана ясно едно - шефовете на ЦСКА ще направят всичко възможно все пак да приберат парите на феновете, като им предложат да си закупят акции директно от клуба.

Томов и Тодоров говориха над 1 час, като повториха познатите неща от миналото отново и отново. В типичния си стил те се озъбиха на репортер, които зададе съвсем адекватния въпрос: - Попречи ли лошия имидж на Томов от 2008 г. и отнемането на лиценза за продажбата на повече акции.

Вчера приключи публичното продаване на акции на "червените", което бе неуспешно. "Постигнатите 5720 акции е недостатъчно и под очакванията, защото при предварителните проучвания малко над 40 хиляди души заявиха, че ще купят акции. Причините да не се достигне това, което предполагахме, са няколко - първата е общо непознаване на материята. За първи път обикновени хора се допират до понятието акции. Втората - невъзможност на огромната маса от кандидат акционери и фенове на ЦСКА да си купят акции в провинцията. Оплакванията са от стотици градове, не са 10, не са 20", коментира Томов.

"Във вчерашния ден ние имахме възможност да запълним капитала с няколко водещи акционери, но не го направихме, защото това щеше да е на ръба на закона. Решихме следните неща: първо, всички 5720 души ще си получат парите обратно в срок от 30 до 40 дни, както е по закон. Второ, те ще имат възможност директно да си купят акции от клуба, ако желаят. Могат да ги дадат като дарение за клуба или да си оставят парите за себе си. Решихме да предприемем второ пълноценно IPO, вече разговаряхме с две банки вече", каза още той.

"Кирил си гледа Лудогорец и това е. Аз вече го поздравих, правя го и публично, за постигнатите спортно-технически резултати, но той си има заводи, които е придобил по времето на великата приватизация. Тези заводи са перли на българската икономика, създавани от три поколения българи. Съответно има пари и той не се нуждае от подобно нещо. ЦСКА има друго развитие, тя се опира на своите фенове. Лудогорец не може да направи IPO, защото няма фенове. Има малко фенове по много причини. ЦСКА има огромна маса от фенове. Ако ние използваме силата на тази фенска маса, нещата ще се получат и ЦСКА ще стане голям европейски клуб", допълни Томов.

"Обща стойност 1 077 000 лева са дали феновете на ЦСКА за клуба. Поклон, това е много пара. 359 206 акции са закупени от 5720 човека. Средно по 180 лева са дали, това не са малко пари. Няма да оставим нито един, без да му върнем жеста. Не само с акции, с благодарност в писмо. Над 60 процента са купени тук на стадиона и голямата част в София, вероятно над 80 и няколко процента. А ЦСКА е толкова силна със своите клубове извън София", коментира той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ