ВАР-ът на Actualno: Ще повлияе ли европоходът на Лудогорец на битката за титлата?

4287
ВАР-ът на Actualno: Ще повлияе ли европоходът на Лудогорец на битката за титлата?
Снимка: БГНЕС/Колаж:Actualno.com

"ВАР-ът на Actualno" е спортна рубрика на Actualno.com, в която чрез коментари и анализи правим по-детайлен преглед на най-наболелите теми в българския и световен футбол.

 

Лудогорец научи в понеделник съперника си за плейофния кръг на Лигата на конференциите. Това е швейцарският Сервет. „Орлите“ извадиха късмет и изтеглиха един от най-лесните съперници. Първият мач между двата тима е насрочен за 15 февруари, а реваншът за седмица по-късно – 22 февруари.

Победителите в плейофния кръг се класират за същинските елиминации на Лигата на конференциите. Там ги чакат всички отбори, завършили на първо място в своите групи в надпреварата – Лил, Макаби Тел Авив, Виктория Пилзен, Клуб Брюж, Астън Вила, Фиорентина, ПАОК и Фенербахче.

Лудогорец е склонен да „жертва“ мачове в Първа лига

Със сигурност ръководството и феновете на Лудогорец са много щастливи, че за поредна година отборът ще играе в Европа и на пролет. Това носи престиж на „орлите“, а също така и стабилни финансови постъпления, които да се използват за нови футболисти, инвестиции и т.н.

Лудогорец

Въпросът е дали Лудогорец няма да се задъха, ако трябва да се бори на три фронта? Още през миналия сезон станахме свидетели как „орлите“ са готови да „жертват“ някои мачове в Първа лига, за да се съсредоточат в представянето си в евротурнирите.

Подобна тактика обаче може да изиграе лоша шега на разградчани. През миналата кампания те спечелиха титлата в България със само точка преднина и не е ясно докога Фортуна ще им се усмихва. Защото вече си личи, че Лудогорец е склонен да допуска грешки в първенството, когато се готви за мачовете си в Европа.

Повече мачове в Европа – повече умора за играчите

Освен това повече двубои в евротурнирите означават и повече натрупана умора в състава на Георги Дерменджиев. За момента Лудогорец успява да се справи с този проблем най-вече заради големия брой качествени футболисти, с които разполага.

Георги Дерменджиев

През пролетта обаче се очертава свирепа битка в Първа лига. Лудогорец ще трябва да брани титлата си с всички средства, още повече, че много отбори в родния елит показаха, че имат амбиции за челните места. Освен постоянния съперник ЦСКА, през този сезон се вижда, че Черно море, Локомотив Пловдив, Левски, ЦСКА 1948 искат да намерят място в първата шестица на класирането.

Лудогорец има много натоварена програма

Лудогорец ще стартира втората част от полусезона у нас с мач за Суперкупата срещу ЦСКА 1948. Двубоят е насрочен за 10 февруари. Пет дни по-късно е първият мач със Сервет, а през уикенда 17-18 февруари разградчани са домакини на лидера в Първа лига Черно море.

ЦСКА 1948 Лудогорец

След това „орлите“ имат реванш със Сервет и гостуване на Берое, преди да срещнат отново ЦСКА 1948 в битка за място на 1/2-финалите на турнира за Купата на България. Между 1 и 4 март разградчани и тимът от Бистрица ще се срещнат още веднъж – в мач от първенството.

По това време вече ще е ясен и съперникът на Лудогорец на 1/8-финалите на Лигата на конференциите, ако шампионите успеят да елиминират Сервет. Такъв сценарий би означавал още два допълнителни мача в Европа. Извадят ли късмет с по-лек съперник, европоходът на разградчани може да продължи и през март, а тогава вече Първа лига ще е в много напреднала фаза.

През февруари и март шампионите ще са най-уязвими

Именно от сгъстената програма на Лудогорец в първите два месеца от пролетния полусезон трябва да се възползват съперниците на разградчани за титлата. Именно тогава „орлите“ ще бъдат най-уязвими, тъй като ще се борят на няколко фронта.

ЦСКА Лудогорец Дюкенс Назон Оливие Вердон

Не трябва да отписваме и страничните фактори – наказания, контузии на водещи играчи. Ако кандидатите за първото място в елита не се възползват от допълнителните мачове на Лудогорец, след това ще бъде късно, тъй като е ясно, че някой трудно може да победи тима на Георги Дерменджиев в плейофите в шампионата.

Освен това трябва да направим и уточнението, че предстои зимен трансферен прозорец. Съществува възможност Лудогорец да се раздели с някоя от звездите си. Разградчани също така могат да вземат и нови футболисти, които обаче ще се нуждаят от адаптация – нещо, от което също трябва да се възползват кандидатите за титлата.

Ще видим ли някой да детронира „орлите“?

Лудогорец

Като цяло на Лудогорец му предстои много напрегната пролет. „Орлите“ едва ли ще искат да сдадат титлата лесно и ще хвърлят доста усилия, за да спечелят отличието за 13-ти пореден път. Затова и техните съперници ще трябва да се възползват от всяка грешка на шампионите – такива със сигурност ще има. И да трупат точки, а също така да се надяват и на късмет в директните си мачове с тях. Най-важното е едно – очаква ни много интересна втора част на сезона, която ще даде отговори на много въпроси.

Автор: Бойко Димитров

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: В Левски цари мотото „Ден да мине, друг да дойде“

*Очаквайте рубриката "ВАР-ът на Actualno" всеки вторник от 07:00 часа в Actualno Sport.

Още интересни статии ще откриете в завладяващите спортни рубрики на Actualno.com!

---------------------------------------------------

За да не пропускате нашите спортни рубрики и останалото спортно съдържание, можете да последвате Facebook страницата "Спортни новини - Actualno.com", да поставите отметка на Actualno.com/sport в браузъра си или да го добавите на началния екран на Вашето мобилно устройство чрез бутона "Add to home screen". За други въпроси - пишете ни във Facebook или на имейл адрес editors@webground.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ФУТБОЛ БГ:

"Не е случайно кой купува ЦСКА в деня, в който забраниха рекламата на хазарт"

Николай Костов остава в Левски

ЦСКА иска национал на Гамбия, подвизавал се в Първа лига?

Шотландци опитват да отмъкнат трансферна цел на ЦСКА и Левски

Николай Костов се срещна със Сираков и каза: Пас съм!

Бербатов вече води преговори с ЦСКА, негов човек е започнал работа при „армейците“?

Левски разкарва Николай Костов, стана ясен заместникът му

Какво предстои за ЦСКА след оттеглянето на Гриша и Данаил Ганчеви? (ВИДЕО)

Край: Гриша Ганчев се оттегли от ЦСКА

Бъдещето на Заги начело на Славия е под въпрос

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ