Яне Янев иска отвод на благоевградски магистрат

2620
Яне Янев иска отвод на благоевградски магистрат
Снимка: БГНЕС

Лидерът на РЗС Яне Янев и адвокат Емил Василев поискаха отвод на съдия Иван Шекерлийски от Административен съд – Благоевград по делото за касиране на изборите в община Сандански, информира "Дарик нюз".

"Никой не оспорва правото на магистрата да реши дадено дело по вътрешно убеждение, но не и преди да са изяснени всички относими факти и обстоятелства, което може да стане единствено след събиране на всички релевантни доказателства.

Бареков потърси Цацаров заради Яне Янев

Евродепутатът и лидер на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков даде на главния прокурор премиерския съветник по корупционните въ...

Няма как обаче да се изясни едно дело, когато са отхвърлени практически всички доказателствени искания на жалбоподателя и неговия процесуален представител", коментираха жалбоподателите от РЗС.

"РЗС има данни, че съдия Шекерлийски е заставен да не си прави отвод и да претупа делото така, че да изпълни поръчката, но това скоро ще излезе наяве. Ако той не си направи самоотвод, ние няма да се явим на делото днес, което е насрочено за разглеждане в 13.30 часа.

Ще предприемем действия чрез, които ще покажем нагледно корупционни зависимости в Административен съд-Благоевград", посочиха пред медиите от партията на Яне Янев.

 

Яне Янев: Там, където е Бареков, аз не мога и няма да бъда

„Ред, законност и справедливост“ не може да застане зад кандидатури, подкрепени от партията на Николай Бареков. Това каза з...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com