Медицински хеликоптер ще спасява пострадалите в Банско

16698
Медицински хеликоптер ще спасява пострадалите в Банско
Снимка: БГНЕС

От днес 13 декември 2014 г. - в к.к. Банско ще бъде позициониран един от медицинските хеликоптери на Застрахователна компания „ЛЕВ ИНС“ АД, който покрива въздушния асистанс на застраховка „Активна грижа“. 

Хеликоптерът AGUSTA A109K2 е в пълна готовност за спасяване на пострадали при инциденти, възникнали на територията на курорта. Позиционирането му в к.к. Банско е стратегическо и позволява покриване на периметъра на всички зимни курорти в страната. 

Напрежение между Армения и Азербайджан заради свален хеликоптер

Напрежение отново се зароди между Армения и Азербайджан. Министерството на отбраната на Армения предупреди другата страна за възможни ...

За първи път в България въздушна медицинска помощ ще бъде подсигурена за курортен комплекс и ще бъдат изпълнени всички изисквания за безопасност в планината по европейски модел, включително въздушно спасяване с лебетка. 

Застраховка „Активна грижа“ може да бъде закупена на цена от 6 лева от всички каси за продажба на лифт карти. 

Продуктът на ЗК "Лев Инс" АД - "Активна грижа" е уникален за застрахователния пазар в България и е продължение на проект „Активна грижа“, който стартира през месец юни 2014 г. Проектът е публично-частно партньорство на Български Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност”, с финансовата подкрепа на ЗК "Лев Инс" АД.

"Активна грижа" цели да подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел, както и да се осигурят възможности за достъп до първа помощ на по-голям кръг хора, в цялата страна, да се обезпечат максимален брой инциденти с необходимата и адекватна помощ, както и да се надградят вече съществуващите възможности.

16 души загинаха след катастрофа на хеликоптер във Виетнам

Военен хеликоптер се разби във виетнамската столица Ханой, при което загинаха 16 души, а 5 бяха ранени. Инцидентът се е случил по време...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com