Празникът на Благоевград - патриотични речи и впечатляващо огнено шоу

2938
Празникът на Благоевград - патриотични речи и впечатляващо огнено шоу
Снимка: БГНЕС

Честванията за празника на Благоевград радваха жители и гости на града през целия вчерашен ден, пише сайтът Blagoevgrad-news.

Един от важните моменти в събитието по повод 108 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество и присъединяването им към България бе присъствието на президента на Република България, Румен Радев.

Румен Радев: Вярата, че България ще пребъде ни дава сили смело да чертаем бъдещето на народа ни

"Нека вярата, че България ще пребъде ни дава сили смело да чертаем бъдещето на народа ни и Пиринска Македония". Това заяви в Благоевгра...

Единствено речта на президента получи отразяване в медиите, но празникът предложи и много други емоционални моменти за жителите на града

ЧВече 108 години днешният ден е тържество на единството на народ, дръзнал да се бори за свободата на Отечеството. Историята е доказала, че българския дух е силен и несломим, и не трябва да забравяме, че сме длъжни пред онези, които влизаха безстрашно в бой за Родината, заяви кметът на града Румен Томов.

Продължи, като акцентира върху завета, който всеки трябва да носи в сърцето си, от горди и непокорни българи. Тяхната памет трябва да се почита и помни, да се запази идеала и вярата за свободна и достойна България. „Силна държава се гради със смелост и дръзновение, с отстояване на ценностите и независимостта, с воля за свобода на духа и самоуважението, с единство на народ и държава!

Честит празник, Благоевград! Честит празник, Пиринска Македония! Честит празник, България!“, завърши патриотично инж. Томов.

Посрещнаха Караянчева и Велчев с яйца и цинкови кофи в Благоевград (СНИМКИ)

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и екипът на ГЕРБ бяха посрещнати от протест в центъра на Благоевград. Демонстранти...

“Балканската война е венецът на героичните усилия на нашия народ за освобождения и национални обединения. Мечтата на всички е да заживеят заедно, в едно общо свободно Отечество. Цената на победите, на борбата за независима и обединена България е висока.

На бойните полета остават живота си хиляди доброволци, мобилизирани от цялото българско землище. Днес, когато отправяме тържествени слова, нека склоним глави в знак на почит и благодарност към храбрите и достойните – за тяхната безпределна любов и саможертва за България.“ В светлия празник той пожела здраве, сили и успехи и запазване на духа, паметта и традициите на красивия и борбен край.

Тържествената програма продължи с преглед на реплики на бойните знамена, с участието на Национално дружество „Традиция“. На сцената се качи емблемата на Благоевград, ансамбъл „Пирин“, групиje „Мистик“ и „Сигнал“.

Кулминацията на програмата завърши със зрелищно огнено и светлинно шоу, което се изпълнява, сливайки древните традиции с иновативни техники. Уменията в различни стилове като въртене на огнен пой, драгън стаф и други, заплени и впечатли жители и гости на града.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Вандалска проява или опит за сплашване: Потрошиха кола с метален прът

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com