Свличане в рудник Ораново, оцеля 37-годишен мъж

2904
Свличане в рудник Ораново, оцеля 37-годишен мъж
Снимка: БГНЕС

37-годишен миньор пострада за щастие леко, при срутване в мина „Ораново” край Симитли. Рудникът се прочу с три тежки инцидента през последните 8 години, предаде БГНЕС.

Срутването е станало в една от галериите на рудника към 17.30 часа днес. Вследствие на това къс въглища е ударила по гърба 37-годишния миньор Р.П. от град Симитли.

Две години от трагедията в "Ораново" - виновни няма

Днес се навършват две години от трагедията в мина "Ораново", при която загинаха няколко миньори. Николай Михайлов, Иван Лазаров, Асен ...

За инцидента не е подаван сигнал на тел. 112. Раненият в областта на гърба миньор е изваден от галерията от колегите му от дневната смяна, след което са го накарали да се изкъпе. Едва след това с автомобил е закаран до филиала на Спешния център в Симитли. От там с линейка е транспортиран за МБАЛ-Благоевград към 19.30 часа. След изследването в отделението по образна диагностика не са констатирани тежки травми. Миньорът е оставен под лекарско наблюдение в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград.

Припомняме, че на 16 юли 2013 година кално свлачище уби четирима миньори от рудника, телата на двама от тях бяха открити едва на 2 август с.г. след безпрецедентна спасителна акция, при която бе прокопан обходен тунел. По време на спасителната акция от инфаркт почина още един работник-шлосерът Асен Грънчаров. Почти два месеца след трагедията Окръжна прокуратура прекрати досъдебното производство с мотива, че свличането е било непредвидимо.

През 2007г. при два подобни инцидента в рудника загинаха общо 4 миньора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com