Влаковете отново се движат между Бобошево и Кочериново

10393
Влаковете отново се движат между Бобошево и Кочериново
Снимка: БГНЕС

Движението на влаковете в участъка между гарите Бобошево и Кочериново е възстановено . Информацията съобщи пресцентърът "Холдинг Български държавни железници" ЕАД.

От 10:25 часа е възстановено движението в участъка между двете гари. Всички влакове, които по разписание преминават през този участък, се движат с намалена скорост между двете гари.

Влакова катастрофа се е разминала на косъм

Два влака са спрели един срещу друг само на 150 метра. Това е станало в 17,12 ч в сряда на гара Безмер. Това са ускорените бързи влаков...

Влаковото движение в участъка Бобошево – Кочериново е пуснато след изтеглянето на електрическата мотриса „Дезиро” от мястото на инцидента в гара Кочериново с дизелов локомотив и извършен оглед и възстановителни дейности по железния път и контактната мрежа от екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

След вчерашния инцидент, при който бързият влак № 5624 от Благоевград за София се удари в товарен автомобил, паднал върху железния път, движението на влаковете в участъка между гарите Бобошево и Кочериново беше спряно. За пътниците от всички влакове, които преминаваха през този участък, беше осигурен превоз с автобуси между Дупница и Благоевград.

Междувременно стана ясно, че двамата полски граждани, пострадали при вчерашната катастрофа, са с натървания  на гръдните мускули и ребрата. Информацията съобщиха за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин от МБАЛ - Благоевград. В момента пострадалите се намират в хирургия, като са оставени за наблюдение. Днес се очаква да бъдат посетени от представетили на Посолството на Република Полша.

 

Тежка катастрофа на гара Мурсалево, няма пострадали

Локомотив на пътнически влак – Дупница – Петрич дерайлира при удар с фадрома на гара Мурсалево. Няма пострадали, предаде БГ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com