Последното писмо до Бог

61228
Последното писмо до Бог
Снимка: Хермес

Основните теми в тези сравнително къси разкази са онези най-значими неща, които съпътстват човешката личност от раждането й до смъртта. Героите са наши съвременници, живеещи в различни по мащаб населени места. Те са представители на най-различни възрасти, професии и етноси – от деца до отиващи си от живота старци, от хора на физическия труд до съдии и министри, от българи до роми.
Носители на различна индивидуална ценностна система, озовали се в различни ситуации и състояния, те поставят въпроси за смисъла на битието си. Неслучайно никой от тях не е обозначен с лично и фамилно име, а е символен носител на някакъв житейски светоглед, на някаква своя „концепция“ за живеене и разбиране на значимото и незначителното, на преходното и непреходното, на вярата и безверието.

Начо Христосков е завършил българска филология. Работил е като нощен възпитател, организатор в младежки дом и в сферата на културата, редактор, организатор маркетинг и реклама, преподавател. От 1992 г.  до 2001 г. е бил директор на най-старото българско книгоиздателство – „Христо Г. Данов“, Пловдив.

Оставал е безработен и преди, и след 10 ноември 1989 г.

Хорхе Букай - "Пътят на самозависимостта"

Издателска къща „Хермес“ представя новата книга на Хорхе Букай -  „Пътят на самозависимостта“. След &bdquo...

До 1990 г. не му е издавана книга. Публикувал е в почти всички хартиени и електронни издания. Участник в Международни писателски срещи в Германия, негови творби са превеждани на немски език. Автор е на следните книги: „Дъх на ягоди, полъх на любов и телеграма“ – новели (1990 г.); „Подхвърлянето“ – роман (1995 г.); „Слънчевото куче“ – разкази (2000 г.); „От пролуката до гроба“ – разкази (2010 г.); „Разкази за Иван“ – разкази (2013 г.).

Председател на Дружеството на писателите – Пловдив. Живее и работи в същия град.


  

 

 

Диаманти от короната на Франция

Георги Цанков е роден през 1950 г. Завършил е българска и френска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Доцент доктор в Ин...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги