Последвайте Дороти във вълшебния свят на Оз

1351
Последвайте Дороти във вълшебния свят на Оз

Дороти се приготви за път, обу сребърните обувки, взе кошница с храна и двамата с Тото тръгнаха по пътечката от жълти тухли към Изумрудения град...

Насладете се на безсмъртния роман на Л. Ф. Баум, адаптиран за деца в предучилищна възраст и начален курс на обучение. Дороти живее с леля си и чичо си във ферма в Канзас, но когато къщата им е връхлетяна от торнадо, момиченцето и нейното кученце Тото по магичен начин се озовават във вълшебна страна. Дороти тръгва по пътечката от жълти тухли, за да отиде в Изумрудения град при магьосника от Оз, който навярно знае как тя да се завърне обратно в Канзас.

"Ами ако? България на три морета" - истини за българската народопсихопатия

Къде щеше да е България днес, ако Аспарух не се беше заселил в Онгъла, а бе продължил на запад? Ами ако нямаше комунизъм? Ами ако Меси ...

По време на пътешествието Дороти се среща и запознава с Плашилото, Тенекиения дървар и Страхливия лъв, които тръгват с нея към Изумрудения град с надеждата да получат това, което им липсва – мозък за Плашилото, сърце за Тенекиения човек и кураж за Страхливия лъв.

Новото издание ще радва децата с приказните илюстрации на Ана Григориев. Стилът ѝ се отличава с модерно излъчване, съчетано с класически подход, елегантна пищност, ярки цветове и запомнящи се образи, които вълнуват детското въображение и превръщат книгата в любим приятел.

Ана Григориев е сръбска художничка, дипломирала се в Академията за изящни изкуства в Белград. Работи като илюстратор на книги и учебници. Към днешна дата е илюстрирала над 100 детски книги. Работи както за сръбски, така и за европейски и световни издателства. Ана Григориев има шест самостоятелни изложби и участва в десетки колективни.

През 1939 г. Виктор Флеминг заснема фантастичен мюзикъл по романа на Л. Ф. Баум. За ролята на Дороти е избрана младата звезда Джуди Гарланд. Филмът я прави една от най-търсените и високоплатени актриси в Холивуд. Нейната интерпретация и изпълнение на песента „Отвъд дъгата“ (Over the Rainbow) е избрана за най-великата филмова песен за всички времена от Американската филмова академия.

Вдъхновяваща, забавна и безцеремонна, "Бухтичка" е тук, за да открадне сърцата ви

Как да имаш перфектното тяло за плажа? Имай тяло. Иди на плаж. „Вярвам, че всеки писател има по една книга, над която работи...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги