Стивън Кинг: Електронните книги никога няма да заменят хартиените

36749
Стивън Кинг: Електронните книги никога няма да заменят хартиените
Снимка: Getty Images

Някога писателят Стивън Кинг бе възприеман като защитник на новите технологии, тъй като бе сред първите автори, предложили книгите си и в дигитален вариант. Но макар да признава предимствата на е-книгите, Кинг е убеден, че те никога няма да изместят напълно хартиените си събратя.

„Книгите не са като дискети или компакт дискове – неща, които имаха своето време и бяха заменени. Разликата е, че музикалните записи съществуват от, да кажем, около 120 години. А книги има от четири, пет века... Те са по-дълбок кладенец на човешки преживявания“, казва майсторът на ужасите в интервю за The Huffington Post.

Заснемат минисериал по романа "22 ноември 1963 г." на Стивън Кинг

Сайтът за видеострийминг Hulu е поръчал телевизионна адаптация на романа на Стивън Кинг "11/22/63" (22 ноември 1963 г.). Творбата е пос...

“Ето и друго важно нещо – ако изпуснеш книга в тоалетната, можеш да я извадиш, да я изсушиш и да продължиш да я четеш. Докато ако си изпуснеш електронния четец – край“, шегува се също така писателят.

Освен че често участва в дебати, свързани с е-книгите, Кинг е и един от най-отявлените критици на сайта Amazon. Заедно с 900 други писатели той подписа писмо в подкрепа на издателството Hachette, което води дела с онлайн продавача за неизплатени приходи от продажба на електронни четива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com