Страшните книги, които не бива да пропускате

1485
Страшните книги, които не бива да пропускате
Снимка: Shutterstock

Празникът Хелуин вече отмина, и нези които го отбелязват се насладиха на страхотни емоции, интересни костюми и, разбира се, на страшните истории, разказвани през нощта. Ако сте любител на хорър жанра, то няма по-добър начин да се потопите в света на ужасите от това да прочетете някоя от тези страхотни книги, които ще ви накарат да треперите от страх и възхищение.

В тази статия ще ви представим няколко книги от различни жанрове, като фентъзи, фантастика, хорър, мистерия, трилъри, както и криминални четива, които ще ви държат в напрежение до последната страница. Някои от тях са класически шедьоври, а други са нови и оригинални творби. Независимо дали сте фен на Стивън Кинг или търсите нещо различно, в онлайн магазина на Ozone.bg ще намерите най-добрите книги за вас и то на страхотни цени.

Ето списък с някои от най-добрите страшни книги за Хелоуин:

„Приказка“ е един от най-харесваните фентъзи романи на Стивън Кинг – кралят на хоръра. В него разказвачът Чарли Рийд попада в паралелен свят, изпълнен с приказни същества и опасности. Той трябва да се изправи срещу зловещия Линкс, който иска да унищожи всичко хубаво и чисто. Романът е почит към големите майстори на фентъзито и хоръра като Лъвкрафт, Бредбъри и Толкин.

Разбира се, няма как да не включим в списъка и български автор, а именно Васил Попов и неговия хорър роман „Мамник“, базиран на български митове и легенди. В село Вракола се случват ужасяващи убийства, които разкриват древна тайна и пробуждат забравено чудовище. Книгата получи много добри отзиви от читатели и определено се смята за едно от най-добрите български четива. Страхотен избор за Halloween.

Още едно много добро предложение, което ще се хареса на любителите на фентъзи и хорър романите. Вещерът е поредица от фентъзи разкази и романи за вещера Гералт от Ривия - професионален ловец на чудовища. Гералт пътува из света, изпълнявайки опасни поръчки, докато се опитва да намери своето място в него. По пътя му се преплитат различни персонажи - приятели, врагове, любовници, магьосници и принцеси. Книгата е изпълнена с вълнуващи приключения, хумор, драма и морални дилеми. Може да намерите книгите в сайта на Озон и да си ги поръчате само с няколко клика.

Това е фентъзи роман, вдъхновен от българската история и фолклор. Съвсем ново заглавие, което имате възможността да си поръчате още сега от Ozone.bg. Историята следва приключенията на Бурян, кукер от царството Испория, който трябва да разкрие идеята за мистериозни убийства в град Багрен и да се изправи срещу древното зло, което застрашава света. Романът е изпълнен с много мистерия, хорър, загадки и напрежение до самия край.

Една класика, която трябва да се прочете! Пътеводител на галактическия стопаджия е научно-фантастична комедийна поредица, създадена през 1978 година. Поредицата следва приключенията на Артър Дент, землянин, който успява да се спаси при разрушаването на Земята от извънземни Вогони, заедно с приятеля си Форд Префект, извънземен журналист и сътрудник на Пътеводителя - електронна книга, съдържаща информация за всичко в Галактиката. Историята е разказана по много интересен начин и със сигурност ще ви хареса, особено ако сте фен на научната фантастика, допълнена с малко хумор.

Тези и още добри хорър заглавия ще откриете в книжарницата на Озон. Направете си страхотен подарък или зарадвайте ваш близък.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com