X
 
 

Училище забрани "Хари Потър" със странно основание

Децата от католическото училище "Свети Едуард" в Тенеси няма да четат Хари Потър в училищната библиотека, защото според директора му магиите в книгите са истински!

Макар на никого от нас, феновете на поредицата за младия магьосник, да не му се е получавало да запали лампата крещейки "Лумос", то за преподобния Дан Рихийл книгите за Хари Потър са опасни. Причината - заклинанията можели да призовават зли духове.

Шапката за четене на мисли от "Хари Потър" вече е реалност

Американски инженери са създали устройство с форма на шапка, което разчита образите, за които човек мисли. Служителите на Масачузетски...

За да потвърди своята теория, духовникът се консултирал със свещеник от Ватикана и след това изтеглил поредицата от 7 части, в които Хари Потър се бори с Лорд Волдемор и силите на мрака.

"Тези творби представят магията като добра и лоша. Но това е хитра заблуда. Проклятията и магиите всъщност са истински. Те са опасни, защото прочетени от човек, крият риска зли духове да бъдат призовани", пише в имейл до родителите преподобният без капчица шеговитост. Той вярва напълно във всяка дума, която изписва.

Решението на Дан Рихийл е категорично, а представителите на католическата църква не могат да го оспорят, тъй като тя няма официална позиция относно книгите на Роулинг, а всеки пастор може да взима сам решения за училището, което ръководи.

Разбира се, Рихийл няма да попречи на учениците да четат Хари Потър у дома, но засега им е забранено да призовават зли демони в района на "Свети Едуард".

Авторката на "Хари Потър" съди асистентката си за кражби

Известната в цял свят с книгите за Хари Потър писателка Дж. К. Роулинг съди бившата си лична асистентка Аманта Доналдсън за неспазване ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители