"Вдовицата" - спиращ дъха трилър на Фиона Бартън

10874
"Вдовицата" - спиращ дъха трилър на Фиона Бартън
Снимка: издателство "Ентусиаст"

В средата на лятото издателство „Ентусиаст“ публикува дебютния роман на Фиона Бартън – „Вдовицата“. Заглавието излиза във Великобритания в началото на тази година и правата за превода му вече са продадени в повече от 30 страни в целия свят.

„Вдовицата“ е спиращ дъха трилър за почитателите на „Не казвай сбогом“ от Джилиан Флин и „Момичето от влака“ на Паула Хоукинс. Романът пожъна огромен успех и бързо влезе в класациите на „Ню Йорк Таймс“ и на „Съндей Таймс“.

Успехът на романа се дължи на ужасяващо реалистичния сюжет, който разказва за тъмните страни на един на пръв поглед обикновен брак. За да бъде толкова истинска и страховита историята, си има причина. Фиона Бартън е била автор на „Дейли Мейл“, редактор в „Дейли Телеграф“, главен репортер в „Мейл он Съндей“, където печели награда „Репортер на годината“.

Идеята за дебютната ѝ книга „Вдовицата“ идва, когато работи като съдебен репортер и прекарва часове в съдебната зала. Тя започва да си задава въпроса какво всъщност знаят съпругите на обвинените, или какво си позволяват да знаят за ежедневието на партньора си по времето, когато тези престъпления са били извършвани. Професионалната кариера на Фиона ѝ позволява да превърне в истински роман историята за едно липсващо дете, разказана от съпругата на заподозрения в престъплението, от майката на жертвата и от журналиста, отразяващ случая.

Майсторът на криминалния жанр Жапризо с нов шедьовър за българската публика

В началото на лятото издателство „Ентусиаст“ публикува новo горещo заглавие от френския класик Себастиен Жапризо. Романът &...

Приковаващият вниманието роман „Вдовицата“ е разказ за мъжа-чудовище от първите страници на вестниците. Но коя е жената, която го прегръща на стълбите към съдебната зала, тази, която застава зад него въпреки всичко?

Джейн Тейлър винаги е била перфектната съпруга, предано подкрепяща мъжа си. Романът описва живота ѝ, който е блажено обикновен – хубава къща, спокойно ежедневие, чудесен съпруг. Глен е всичко, което тя някога е искала – нейният идеален мъж. Но един ден нещо се случва и идилията свършва. Съпругът ѝ е обвинен в ужасяващо престъпление и се превръща в изверга от новините. Глен Тейлър е основният заподозрян за изчезването на малката Бела, 2-годишно момиченце, отвлечено от двора, докато майка му се занимава с домакинството в къщата.

През годините Джейн не коментира престъплението, в което е заподозрян Глен. Тя преминава през целия ужас на разследването, безмълвно наблюдава, как вадят личния ѝ живот на показ и продължава да понася тихо анонимните заплахи и обвинителните погледи на непознати. Докато един ден съпругът ѝ загива в катастрофа и тя вече е свободна да сподели историята си. И може да разкаже, че е имало тайни... Като във всяко семейство...

Истината е всичко, което хората искат да знаят. Но урокът, който Джейн е научила през последните години е, че може да накара хората да повярват, в каквото самата тя поиска.

„Вдовицата“ е спиращ дъха трилър за тъмните страни в човешката природа и за тихото отчаяние, което се крие зад вратите на спретнатите домове от предградията. Това е приковаващ вниманието и ужасяващо реалистичен роман, който отвежда читателя в най-тъмните кътчета на един „идеален“ брак.

"Кметълски истории" в книга. Световните рок легенди, разкрити от Цонко Цонев в непозната светлина

Издателство „Ентусиаст“ публикува книгата „Кметълски истории“ от превърналия се в легенда бивш кмет на град Кав...

За Фиона Бартън

Фиона Бартън е родена в Кеймбридж, Англия. Кариерата ѝ взема някои изненадващи обрати през годините. Била е журналист в Daily Mail, редактор на новините в Daily Telegraph и главен репортер на The Mail on Sunday. Когато печели наградата за Репортер на годината на National Press Awards, се отказва от работата си като доброволец в Шри Ланка и от 2008 г. насам работи с изпратени в изгнание и застрашени журналисти от цял свят.

За голямо учудване и радост на авторката „Вдовицата“ бързо се превръща в бестселър и се издава в много страни по целия свят.

В момента Фиона Бартън живее със съпруга си в югозападната част на Франция, където работи върху втората си книга.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КНИГИ:

В мрежата на "Паяка" - Ларш Кеплер представя злодей, по-брутален от всякога

Световноизвестният художник Кантен Гребан посвети прочувствена илюстрация на българските читатели (СНИМКИ)

Чудовищата са реални в "Децата на хълма" от Дженифър Макмеън

Ново издание на абсолютния бестселър на майстора на психотрилъра Себастиан Фитцек - "Терапията"

Излезе "Нож" на Салман Рушди: Първата му творба след нападението (ВИДЕО)

Наградиха писателката Елфриде Йелинек с почетен френски орден

Албанският писател Григор Бануши пристига за премиера (СНИМКА)

"Чудните приказки на баба. В градината" – пролетен букет от очарователни истории

Роден е Джеймс Енсор, белгийски художник

Дж. К. Роулинг: Няма да простя на Радклиф и Уотсън, че подкрепят транс хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги