13 млн. къса контрабандни цигари задържаха на Кулата

6832
13 млн. къса контрабандни цигари задържаха на Кулата

Огромно количество от над 13 млн. къса контрабандни цигари задържаха тази нощ митническите служители на Кулата, съобщиха от Агенция "Митници". Количеството е рекордно както за пункта за последните години, така и за брой цигари, превозвани в тежкотоварен автомобил.

Контрабандните цигарите са открити в камион с чуждестранна регистрация, управляван от чужд гражданин. Цигарите са от нерегистрираната и неизвестна у нас марка. Те са били опаковани и натоварени по нетипичен за нормалното транспортиране начин. Предстои да се установи дали са били предназначени за българския пазар.

Задържаха колекция от 11 хил. фалшиви палта

Зимна колекция от над 11 хил. фалшиви палта, спортни екипи, блузи, пуловери и чорапи бе задържана на Капитан Андреево. Ментета са били ...

Митнически експерти коментират, че иновативен в този случай е опитът контрабандата да бъде прикрита зад сложна комбинация от неверни и заблуждаващи документи. Именно документалното проследяване обаче е довело митническите служители до голямото разкритие. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Югозападна и е уведомена Окръжна прокуратура Благоевград. Работата по случая продължава.

Редактор:Евгения Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com