22 души са приети в болницата в Русе след катастрофата с автобус

4128
22 души са приети в болницата в Русе след катастрофата с автобус

22 души, пострадали след катастрофата с автобус тази сутрин край град Мартен, са приети до 10 часа в Спешното отделение на МБАЛ-Русе, съобщи БГНЕС. От тях 5 са мъже, а 17 са жени. Сред пострадалите няма деца. Всички те са без опасност за живота.

Началникът на Спешно отделение д-р Илия Великов е създал организация за оказване на своевременна медицинска помощ на големия брой пострадали. Към 10 часа са хоспитализирани 10 пациенти в отделенията по обща хирургия, ортопедия, неврохирургия и пластична хирургия. При останалите 12 души ще се доуточни дали да бъдат хоспитализирани, или да бъдат върнати за наблюдение от личните им лекари и лечение у дома.

Основно диагнозите са контузии на ръце, крака, гърди и рани по главата и тялото.

Пътнически автобус по линията Русе-Юделник катастрофира тежко тази сутрин около 7.15 часа край Мартен. Превозното средство е излязло безпричинно от пътя и се е забило в бетонна стена на стопанството, което се намира встрани от пътния участък. На мястото на инцидента са изпратени четири линейки на "Спешна помощ", полицейски екипи, екип на пожарната и на ДАИ.

Най-сериозно е състоянието на шофьора на автобуса, който е бил затиснат при удара. Наложило се е пожарникарите да режат ламарини, за да го измъкнат. Предполага се, че водачът на автобуса внезапно се е почувствал зле и не е успял да овладее превозното средство. Мъжът е млад, на 31 години, и от няколко години изпълнява редовно този маршрут.

19 ранени при катастрофа с автобус в Русенско

19 души пострадаха и бяха откарани в Русенската болница тази сутрин след катастрофа на автобуса, с който са пътували, съобщи БНР.Инциде...

Според шефа на ДАИ Валентин Атанасов автобусът е в изправност, минал е технически преглед, а шофьорът също има всички разрешителни. Пробата му за алкохол е отрицателна. Част от пътниците бяха прехвърлени в друг автобус и продължиха към Русе.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com