270 души са осъдени за сексуални престъпления срещу деца у нас

9481
270 души са осъдени за сексуални престъпления срещу деца у нас

в България. През последните месеци има тенденция към увеличаване на трафика на непълнолетни с цел сексуална експлоатация в Русия и джебчийство в чужбина. 15 деца, просещи в Солун, са върнати в България през миналия месец, отчете директорът на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов, който участва в два форума за превенция на трафик и сексуално насилие срещу деца, предаде БНР.

„Последните данни говорят, че за миналата година има 66 деца, които са били обект на трафик, основно в Гърция, във Франция, в Италия, в Испания. 24 от тях през миналата година са били настанени в кризисен център за деца, жертва на трафик.

На една част от децата и на техните родители са наложени мерки, с които се налага и забрана за напускане на страната, когато се констатира, че детето е било жертва на трафик в съответната европейска страна.

Почина 17-годишното момче, пило течност за чистачки

17-годишният Кристиян Чучков почина в "Пирогов", съобщи БГНЕС. Момчето беше пило течност за чистачки и беше в кома дни наред.Шестима мл...

И най-неприятното в цялата ситуация е, че в повечето от случаите става въпрос за родители, които сами трафикират децата си. Само за миналата година има 320 образувани досъдебни производства спрямо извършителите на сексуални престъпления спрямо деца. Има вече осъдени лица.

Повечето от тях не са с ефективни присъди, но все пак са присъди, което смятам, че е първата голяма крачка към решаването на проблема със сексуалното насилие в семейството и сексуалните посегателства от страна на пълнолетни лица спрямо непълнолетни и малолетни момичета."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com