60 камери ще бъдат монтирани на 10 гари в страната

11111
60 камери ще бъдат монтирани на 10 гари в страната

Десет гари ще бъдат обновени с видеонаблюдение, каза Любомир Тодоров, ръководител служба „Класифицирана информация и вътрешна сигурност” в Национална компания „Железопътна инфраструктура”.

„Основно наблягаме на гари, които са по-значими като пътникопоток и другото, което е като показател, това са граничните гари. Тези десет гари, за които е обявена обществената поръчка за изграждане на видеонаблюдение, са гара Кулата, гара Мездра, гара Видин, гара Стара Загора, гара Свиленград, гара Горна Оряховица, Русе, Русе-разпределителна, Шумен и Кардам, съобщи агенция Фокус.

Спират движението на влакове между гарите Черниче и Кресна

Движението на влаковете между гарите Черниче и Кресна ще бъде прекъснато заради ремонт на железния път от днес до 23 септември, съобщих...

В зависимост от обществената поръчка, ще бъдат монтирани минимум 60 камери”, обясни Тодоров. По думите му камерите ще са доста съвременни, с висока резолюция, цветни и дават възможност да се разпознават лица, номера на превозни средства и други детайли.

„Сигналът за тях ще бъде изведен в районните управления на транспортна полиция. Фактически полицията денонощно ще наблюдава тези камери на монитори и когато видят лица със съмнително поведение, съмнително облекло, съмнителни багажи, изоставени такива, те ще имат възможност много бързо да уведомят своите патрули и постове по тези гари, за да могат да извършат необходимата проверка”, каза още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com