Близки до Цветанов се опитват да вземат земи до дюните в Несебър?

11125
Близки до Цветанов се опитват да вземат земи до дюните в Несебър?

Приближени до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов са поискали от Министерството на земеделието и храните (МЗХ) да отчужди в полза на техни фирми три терена с обща площ от 21 декара „дървопроизводителни гори” в Несебър. Това пише в свое ново разследване „Биволь”.

Имената на лицата, които са подали заявленията, са Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов. И двамата са съдружници на кумеца на Цветан Цветанов Тодо Бояджиев в компанията „СЛЕ Груп”.

Т. Белев: Държавата в момента не може да контролира собствените си решения

"В случая с дюните трябва да има персонални решения и всеки да носи отговорността за подписа, който си е сложил, но важно е да се решат...

Два от терените, за които се иска отчуждаване, са с площ съответно 14 и 6 декара и са точно до имота от 29 декара, от който тръгна скандалът „Дюнигейт”.  Третият терен преписката се води в полза на „Лайфстайл Холидей” ООД – фирма, в която Богданов и Стоянов имат по 50% дял и е регистрирана през 2010 година.

Подаването на заявленията за отчуждаване е станало през 2011 година. Това е далеч след времето, което беше констатирано по отношение на имота от „Дюнигейт”, когато стана ясно, че всичко е започнало през 2007 година.

Засега подпис от страна на МЗХ за отчуждаване няма. По думите на земеделския министър Мирослав Найденов обаче министерството вероятно ще трябва да подпише, защото текстовете в новия Закон за горите ще го задължат да го направи.

Съгласно членове 73, 74, 77 и 79 от Закона за горите, приет през 2011 година, отчуждаването на държавни имоти в ползна на частници става по доста лека процедура.

Скандалната Боянова е проверявана от Инспектората на МС

Зам.-министърът на земеделието Светлана Боянова, която стана популярна през последните дни с факта, че подписа скандалната сделка за дю...

Този случай контрастира рязко с твърденията, че след 2009 година не са стартирани нови процедури по отчуждаване на земи от Горския фонд, а се довършват само процедури, започнати по време на Тройната коалиция, коментира „Биволь”.

Actualno.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com