Близо 500 души са се изследвали за СПИН във Велико Търново

12086
Близо 500 души са се изследвали за СПИН във Велико Търново

Около 490 души са посетили Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН /КАБКИС/ в Регионалната здравна инспекция във Велико Търново от началото на годината, съобщи д-р Петя Тошева, завеждащ КАБКИС. По отношение на пола на изследвалите се, тя обясни, че дялът на мъжете и на жените, посетили Кабинета, е еднакъв. Изследвалите се са предимно млади хора – на възраст до 30-35 години.

Най-голям е дялът на посетителите между 20 и 30 години. Тази година не са регистрирани положителни резултати от направените в КАБКИС във Велико Търново тестове.

Шест нови случая на ХИВ са регистрирани в област Варна

Шест нови случая на ХИВ са регистрирани в област Варна от началото на годината до момента. Всички регистрирани от началото на годината ...

Изследванията за ХИВ и СПИН в Кабинета са безплатни и анонимни. На място се взема кръв - венозно или периферно. Резултатите от теста са готови в деня, в който човекът се изследвал. В КАБКИС всеки желаещ може да получи и консултация всеки работен ден от 08.30 до 12.30часа и от 13.00 до 17.00 часа следобед.

През месец август, като част от лятна антиспин кампания на Министерство на здравеопазването, мобилни екипи от Регионалната здравна инспекция във Велико Търново ще изследват безплатно за ХИВ/СПИН по басейните на територията на областта. На 8-ми август те ще бъдат разположени на басейна на Килифаревския манастир, на 15-ти август – на басейна в град Лясковец, на 22 август – на басейна в село Леденик и на 29 август на басейна на Света гора.та "Чавдар"

 

 

Национална лятна антиСПИН кампания

Министерство на здравеопазването стартира Национална лятна антиСПИН кампания в рамките на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН"....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com