Борисов: Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли?

9861
Борисов: Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли?

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да коментира оставката на градския прокурор на София Николай Кокинов, предаде Агенция “Фокус”. Не съм чул, не чета вестници, не гледам телевизия, не слушам радиа, не искам да се интересувам, каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Симеоновград на въпрос - как ще коментира оставката на прокурор Кокинов.

Моите колеги имат забрана да ми говорят за това – какво излиза в българските медии. Имат забрана. Само знам, че и в моята тоалетна ме подслушват, каза Борисов.

"Никой друг лидер, на никоя партия, досега, не е излязло СРС срещу него. Вие сте нормални хора – защо не се замислите – кой го организира и срещу кого? Всичко друго приемам, ама в тоалетната… Всеки българин ходи до тоалетна. Ако на вас ви сложат СРС в тоалетната, ще ви е приятно ли? Не! Защо тогава обществото допуска незаконен запис, с тоалетните на хората, и изобщо защо ви е да говорите за него", каза Борисов.

В Испания полицията би протестиращите като кучета; представяте ли си Цветанов да разпореди такова нещо. Борисов заяви, че темата за флашки и подслушвания не интересува хората. „За разлика от другите политически партии, нямам никаква нужда да ме отразявате. Вместо мен - да записвате роднините, хората, които казват, ето какво сте направили, дори от БСП човекът каза – благодаря за тази приемственост, че направихте всичко това… В целия район се строи – виждате какво казват хората. Говорим как в рудниците да има повече миньори, които да копаят руда, а не – да правят гьолове. За разлика от другите, ние сме управлявали 4 години и има реална опасност в най-тежката криза, пак да управляваме”, каза Борисов.

„Искам да усетя пулса на хората – какво очакват? Ако някой им обещава, че ще дойдат огромни пенсии и заплати – да ги видя - те подвеждат ли се по това? Виждате, какво става в Италия; виждате в Испания, полицията ги би като кучета. Вие представяте ли си, това, което гледате в Испания, по международния обмен, така българската жандармерия да разпръсне протестиращите? Гледахте ли го? Представяте ли си – Цветанов да е разпоредил така да разпръснат протестиращите? Трябваше да го сатанизират тогава; тук да го разпънат на стълб. А кризата става още по-тежка. За разлика от другите, аз искам да си представям – утре какво трябва да правим? Кое може да подобрим и да им кажем – да, с еди каква си организация може да го подобрим. Въобще не се интересувам от това; а и виждате – от хората някой да пита за флашки, за подслушвания. Никой не коментира с мен, а това ми е достатъчно. Виждате – един час давам автографи в Симеоновград”, заяви Борисов.

Плевнелиев: Омръзна ми от предизборни СРС-та

Неприемливо е на разумните искания на хората да се отговаря със СРС-та десет дни преди изборите. Това каза държавният глава Росен Плевн...

Прави впечатление, че само аз съм обект на удари, вече толкова години. На въпрос на журналисти, Борисов каза, че очаква още компромати. „Очаквам. Защото сега само по малка нужда са ме записали… очаквам голямата да дойде преди изборите. Но на никой българин не му го пожелавам. И на вас, госпожо”, обърна се Борисов към журналистка в Симеоновград.

„Защото след това ще ви дойдат във вашата къща. Защото, ако не ги отразите добре, ако ви бъдат сърдити, или ако бъдете обективна журналистка, може да го сложат и във вашата тоалетна. И да видиш колко е неудобно пред колегите. Като поруган си. В дома ми са ми слушали тоалетната. Тези, които искат да ме защитават в Брюксел, българските демократи”, каза Борисов.

Ти мъж имаш ли – попита Борисов журналистка в Симеоновград – и допълни: Всеки човек си има личен живот; всеки си има душичка и сърце. Ако ви запишат и дадат твоя език - с мъжа, с детето, със свекърва, и го пуснат само него… Твоите колеги ще кажат – ама как може? Ние за теб такова мислехме, такава мила душичка си, а така говориш…

Борисов заяви, че хората не се интересуват от СРС и подслушвания. Ти чете ли СРС-та – попита Борисов една от жените в Симеоновград.

Не съм ги чела – каза му тя. Ами и ти като мен – каза Борисов. Защо трябва да ги четем? Нас това не ни интересува – каза жената.

Костов: Подслушването започна от по-предишното правителство

Единственото, от което се вълнуват хората е страхът да не си изгубят работата. Никой не говори за магистрали, защото никой не пътува по...

Ама щеше да разбереш за тоалетната. Нали това е… най-важното…, каза Борисов.

Мен това не ме интересува. Интересува ме – България да просъществува и да има работа за всички, това е най-важното, каза една от присъстващите жени в Симеоновград. Мерси, успокои ме – каза Борисов, а жената му пожела успех.

„Ти чете ли го това” – попита Борисов друга жена, а тя също му каза „не”. „Недейте да четете, моля ви се, и аз не ги чета и не искам да ги чета”, каза Борисов.

Борисов отказа да отговаря на въпрос за това дали Мирослав Найденов е бил „окичен” с микрофони или внедрен.

„Не знам. Единственото, което знам, е че съм достатъчно голям и нямам нужда от защита. Нито от мои подчинени, нито от другите, нито от третите. Прекалиха. Прави впечатление, че само аз съм обект – вече колко години. Другите не говорят ли по телефони, не правят ли срещи, не правят ли листи, не се ли карат в партиите? Всичко ли им е гладко и равно? Но - това показва, че ние сме най-демократичната партия и само ние не се занимаваме с тази работа. Вижте – за никой друг лидер няма, само за мен, всеки ден удари, удари, удари… Добре, че хората не гледат и не четат”, каза Борисов.

Няколко души протестираха срещу подслушванията

Десетина души се събраха на протест срещу подслушванията във властта срещу сградата на Министерския съвет. Организаторите обявиха, че п...

Избраният от БСП председател на Общински съвет – Симеоновград Антон Петров стисна ръката на Бойко Борисов. Петров поздрави Борисов за усилията на правителството на ГЕРБ за ремонта пътя в града.

„Въпреки че сме опоненти, и аз съм от БСП, а вие сте от ГЕРБ, искам да ви стисна ръката и да ви благодаря за огромната помощ за нашия град. Винаги, когато съм се обърнал към ваш министър за проблем в региона, винаги съм намирал разбиране. Така разбирам аз работата на политиците“, каза още Антон Петров. Борисов заяви, че и той я разбира по същия начин.

„За това винаги съм помагал и на кметове и на председатели на общински съвети, независимо от коя партия са били избирани. Но виждате как ни отговарят от „Позитано“ 20, замерват ме с флашки и СРС-та“, каза още председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Антон Петров коментира, че той не иска и няма да участва в такъв тип кампания, въпреки че е от БСП.

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Симеоновград, за да се поклони пред паметния мемориал на загиналите преди 2 години 6 деца по Великден. Половината град излезе на улицата, за да посрещне Борисов, и за да му благодари. Възрастна жена, баба на загинало дете при друг пътен инцидент, благодари на Бойко Борисов за новоизградените улици и магистрали.

„Всички, които те подиграват заради пътищата, които строиш, да не им обръщащ внимание. Нищо добро да не виждат, щом имат очи да правят политика от живота и безопасността на децата ни. Три дена те чакам, и разпитвам кога ще дойдеш, за да те прегърна и да ти кажа, че всички ние тука се молим за тебе всеки ден и се сещаме за тебе всеки ден, така както се сещаме за децата си“, каза жената. Борисов разговаря и с родителите на загиналите деца, които също го посрещнаха и отново през сълзи благодариха за бързата реакция на държавата и местната власт за ремонта на пътя в Симеоновград. Заедно с Бойко Борисов, в града са и водачът на листата на ГЕРБ за Хасково Делян Добрев, бившият строителен министър Лиляна Павлова и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов: Вероятно това няма да е последният компромат

Компроматите срещу ГЕРБ са от опозицията, която няма реална програма и платформа, как ще се развива България след изборите. По всяка ве...

След срещата Бойко Борисов се отправи към мемориала на загиналите деца, където ще запали свещ в тяхна памет.

ГЕРБ дари 10 000 лева за закупуването на терена, върху който беше построен паметния мемориал. Бойко Борисов, Лиляна Павлова и Делян Добрев бяха получили лични покани от родителите на загиналите деца да присъстват на възпоменателната церемония.

Снимка: Сайта на ГЕРБ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com