Борисов: Гоним строителите и започваме изпитанията по втория лъч на метрото

6200
Борисов: Гоним строителите и започваме изпитанията по втория лъч на метрото

Следващия понеделник гоним строителите и започваме изпитанията по втория лъч на метрото. Това обяви премиерът Бойко Борисов, след като инспектира отсечката на метрото между НДК, бул. "Черни връх" и метростанцията "Джеймс Баучер", предаде БГНЕС.

Вторият метродиаметър ще бъде открит на 31 август, обяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Според нея най-важното за проекта е, че той е интегриран и включва в себе си около 11 км допълнителна инфраструктура и буферни паркинг зони.

Станишев: Борисов и Добрев се опитват да сплашват хората

Правителството на Бойко Борисов води политика, която се различава от мнението на голяма част от българския народ. Това са 770 000 бъ...

Фандъкова допълни, че работата по оправянето и разширяването на бул. "Черни връх" ще продължи. Борисов допълни, че по неговото време като кмет булевардът е бил ремонтиран почти всеки ден, "трамваите го разбиваха", а в момента булевардът заедно с прилежащите под него съоръжения вече е ремонтиран. Очаквайте подробности.

По думите Бойко Борисов, цялото метро в София, заедно с подземните паркинги и направата на булевардите отгоре, струва около милиард. Това е доста по-евтино от това, което е изхарчено до момента за АЕЦ „Белене”, категоричен бе премиерът. Той призова хората да сравняват и да преценяват кое е редно да се прави и кое – не.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com