Дянков: Вече идва време за увеличаване на доходите

11771
Дянков: Вече идва време за увеличаване на доходите

Ръст от около 1.8% на брутния вътрешен продукт (БВП) планираме за 2013 г. Това заяви във Варна вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Вицепремиерът съобщи и оща една добра новина - вече идва времето за увеличаване на доходите. Пенсиите ще бъдат увеличени в началото на 2013-та. Най-вероятно е това да стане с процента на общата инфлация през последните 3 години, която е 7,3%, коментира финансовият министър, цитиран от КРОСС.

България си върна 100 % от алжирския дълг

България си върна 100 % от алжирския дълг. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, предаде Фокус. Днес по сметк...

"За пенсиите ще има в най-скоро време добри новини. Знаете, че 3 години водихме много силна бюджетна дисциплина, за да можем да не сме като всички останали държави в Европа почти и да намаляваме пенсии и заплати. Вече идва времето на увеличаване на доходите, така че и тази седмица на два пъти говорихме с почти целия Министерски съвет в София по какъв начин да увеличаваме пенсиите. Знаете, че излезе темата от някои от бизнес организациите дали може това да стане с еднакъв процент за всички или може така нареченото прогресивно увеличаване - на всички с определен процент и на по-бедните пенсионери с по-висок процент. Уверявам ви, законно това може да стане. Има начин и точно това ние ще предложим да стане", подчерта Дянков.

По думите му, над половината от страните в ЕС са в рецесия, но България не е сред тях. По повод данъци и акцизи, Дянков бе категоричен, че през следващата година не се предвижда никакъв ръст или промяна.

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com