Борисов: Предсрочни избори ще има, убеден съм

12446
Борисов: Предсрочни избори ще има, убеден съм

Убеден съм, че изборите ще бъдат предсрочни и то скоро, заяви пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

Борисов не отхвърли и идеята предсрочните избори да се случат до края на годината и посочи основните причини да се случи това: „Те много бързо сега ще похарчат парите, много бързо ще влезнат в корупционните си схеми, които планират да направят, и много бързо хората ще разберат що за идеи са имали”.

Борисов към Орешарски: Ако бяхте казали, че искате да изтеглите кредит, щяхме да сме "за"

Г-н Орешарски, ако бяхте казали, че искате да изтеглите кредит, за да попълните фискалния резерв, щяхме да гласуваме „за”. ...

Борисов призова „госпожата с цикламеното костюмче, наречена регионален министър, да спре да се гаври с хората”. Той посочи, че на гара „Яна” пътуващите стоят по три часа докато отсечка, построена от предходното правителство и абсолютно готова, все още се отлага нейното официално откриване. Борисов посочи за пример, че само днес десетки хиляди коли от региона на Добруджа и Северното Черноморие ще се приберат към София.

„Магистралата е абсолютно готова и тя се гаври с тях за да си изкара първо почивката и второ, тя ще го отрече най-вероятно, за да може да я открие утре на обяд”, коментира Борисов и допълни, че щом това е възможно утре, значи готовата пътна отсечка може да бъде пусната и днес „хиляди, хиляди, хиляди нерви ще се спестят”. „Те понеже толкова ги е яд, че сме построили тези неща, че даже и не им се открива”, каза Бойко Борисов, визирайки сегашното правителство. Той посочи, че всеки, който премине по новите отсечки, построени при предходното управление, би се убедил, че са „разкошна работа, разкош”.

В добричкото с. Църква той не пропусна да коментира и отхвърленото президентско вето, наложено върху актуализацията на Бюджет 2013. „Докараха си автобусите, вкараха ги в зоната за сигурност, за да могат след това да излязат. Просто това е правено само по време на възродителния процес и съжалявам, че сега го правят и ДПС, заедно с тях”, заяви Бойко Борисов. 

Той допълни, че от ГЕРБ са положили огромни усилия да се спре струпването на хора около Парламента, за да не стане „голяма беля”. 

Тренчев прогнозира: Национална стачка наесен

Наесен може да има ситуация за национална стачка, прогнозира лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, цитиран от БНР. Той подкрепя...

Борисов посочи, че Пламен Орешарски е опровергал Сергей Станишев от парламентарната трибуна, „че е лъжец”, заради твърдението месеци наред, че имат да връщат 800 млн. дълг,, взет от ГЕРБ. „На 4 април ЕК е превела всички пари до стотинки обратно”, допълни Борисов. 

„Не е необходимо да се лъже от страна на правителството и да се обяснява, че ГЕРБ е похарчило парите, „което е лъжа”, каза експремиерът и добави: „Благодаря на Орешарски, че опроверга лъжите на Станишев”. 

"Аз съм убеден, че изборите ще бъдат предсрочни и то скоро", каза още лидерът на ГЕРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com