Цветанов: Чистката в МВР застрашава ЕС

8492
Цветанов: Чистката в МВР застрашава ЕС

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, който е на посещение в Брюксел, заяви, че реорганизациите в спецслужбите могат да застрашат не само сигурността на страната ни, но и сигурността на Европейския съюз, съобщи БНР.

Уволненията на ръководни кадри в МВР Цветанов определи като необоснована политическа чистка.

"Това са хората, които са лицето на министерството в съответните областни дирекции. Те никога не са били съпричастни към политически каузи. Оценката, която съм дал за тях, е на база на професионалните им качества и се гордея, че съм работил с всички тези директори. Всичките са били действащи служители, в голямата си част са минали на допълнителни квалификации в правоохранителните агенции на съответните наши евроатлантически партньори. Винаги са се ползвали с необходимото уважение, доверие и затова имахме тези успехи", каза Цветанов.

Преди днешните си срещи с представители на Европейската народна партия Цветан Цветанов заяви, че Европейската народна партия и Европейската комисия ще следят отблизо прокурорската проверка срещу него за незаконно подслушване. Той не очаква да бъде задържан след връщането си в България и отпадането на имунитета му на депутат.

"Няма логика това нещо да стане. Това е начален етап за стартиране на досъдебно производство. Има толкова доказателства, които трябва да бъдат събрани, и затова трябва да отпадне този имунитет, за да може да се види каква е истината. Прокуратурата, когато беше входиран този сигнал, тя трябваше да предприеме действия за проверка. В момента, в който тя е преценила, че трябва да има образувано досъдебно производство, разбира се, че тя ще го приключи на един етап и ще се види всъщност, че няма достатъчно доказателства за тези твърдения, тиражирани от лидера на ПЕС Сергей Станишев в предизборната кампания", убеден е Цветанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com