#ДАНСwithme 82: Идва вятърът на промяната и ще ви издуха

7827
#ДАНСwithme 82: Идва вятърът на промяната и ще ви издуха

Около 30-тина протестиращи срещу правителството блокираха движението на площад „Независимост”, съобщава „Фокус”.

Протестиращите развяват български знамена, както и знамето на Европейския съюз. Част от хората са облечени с полицейски жилетки с нарисуван надпис „Антиконфликт полиция”. Недоволните граждани свирят на свирки, бият на барабани. Около фонтана пред Президентството също има хора.

Фандъкова разпореди да не се допуска блокиране на ключови улици и булеварди

Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда на директора на Столична дирекция на вътрешните работи, да предприеме всички необход...

Някои участници в протеста носят плакати с надписи „Не на робията и грабежа”, „Оставка”, „Революция, лустрация, трибунал”. Протестиращите призовават всички утре да 08:00 часа да се включат в протеста пред Народното събрание.В района има полицейско присъствие. Протестът преминава спокойно.

Протестното шествие се насочи към Народното събрание. Шествието е предвождано от барабанисти и полицейска кола. Недоволните граждани скандират „оставка” и освиркват правителството.

Част от надписите по плакатите, които носят, гласят „Хляб, сол и оставка”, „Ваканцията приключва и полицията на България тръгва към София”, „Идва вятърът на промяната и ще ви издуха”. Броят на протестиращите се е увеличил, като към момента е около 200 души. Има хора с колелета и такива, които са довели домашните си любимци. И тази вечер протестиращите раздават вестник „Протест”.

Протестното шествие достигна сградата на Народното събрание. Сградата е заградена с полицейска лента и железни заграждение. Малко момченце премина зад полицейската лента, където развяваше българското знаме. Полицията остави детето в заградения район.

МВР показа част от лицата на "нерегламентирания" протест

Днес МВР публикува видео, на което се виждат участници в протеста пред Парламента, наречени "Лица, извършващи нерегламентирани действия...

Вижда се плакат, на който пише „Българите не ви искаме”. „Протестна мрежа” раздава декларацията си с мото „ 100 дни стигат! Всички срещу мафията!”, в която се приканват „всички български граждани- млади и стари, партийни и безпартийни: елате около Парламента на 4 септември в 08:00 сутринта, за да заявим, че искаме да живеем в държава без мафия, в демокрация без задкулисие”. В декларацията пише още – „протестът получи подкрепа от различни организации и политически сили. Очакваме техните привърженици на площада като свободни граждани на България, за да протестират заедно с нас. Приемаме подкрепата на политическите сили само при ангажимент за постигане и на трите цели на протеста: оставка веднага, нови парламентарни избори преди края на годината и операция „чисти ръце” за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията. Само постигането и на трите цели може да превърне България в нормална държава, в която достойните граждани да работят и живеят свободно”.

Протестът премина спокойно без нарушаване на обществения ред. Много от протестиращите бяха довели децата си на протеста.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com