Депутати от ДПС излязоха при контрапротестиращите

15520
Депутати от ДПС излязоха при контрапротестиращите

Депутатът от ДПС Ахмед Башев излезе при контрапротестиращите, които са около сградата на парламента, предаде БГНЕС.

Башев благодари за подкрепата. Има плакат, с който община Гърмен подкрепя Орешарски. Башев беше дълги години кмет на тази община. Той обясни пред хората за актуализацията на бюджета и плюсовете от нея. Малко след него излязоха и други депутати от ДПС при контрапротестиращите, които стигнаха до сградата на парламента и подкрепят правителството. Контрапротестиращите се намират от северната страна на Народното събрание, откъм храм-паметника "Св. Александър Невски".

Борисов: Случващото се по нашите улици, мога да го сравня само с Египет

По безпощаден начин, пак ще стане ясно на всички симпатизанти на „Атака”, че „Атака” са в коалиция с БСП и ДПС....

Преди това мирното шествие достигна до Военния клуб и там имаше обособена буферна зона от ул. "Раковски" до централния вход на НС, където се виждаха протестиращите против кабинета. В един момент по време на шествието преди то да премине към северната страна на парламента, се появиха 6-7 души, които скандираха "Мафия". Хората от шествието не им отвърнаха по никакъв начин. Полицаите отстраниха викащите "Мафия" и така не се стигна до сблъсъци. Контрапротестиращите скандират "Подкрепа", "Единство". Междувременно протестиращи и контрапротестиращи са разделени от полицейски кордон, за да не се стига до сблъсъци.

Около 10 ч. контрапротестиращите тръгнаха към сградата на Народното събрание с мощни викове: "Подкрепа". Най-отпред на шествието се развява българското знаме и има надпис: "За Орешарски!", "За стабилност!", "За бъдещето!", "Планът Орешарски – план за бъдещето на България". Преди началото на шествието се чуха призиви да не се поддават на провокации и че отиват пред парламента да подкрепят кабинета. Има много български знамена и знаме на ЕС.

По-рано днес недоволни граждани от наложеното вето на президента Плевнелиев върху актуализацията на Бюджет 2013 се събраха пред сградата на президентството и освиркаха институцията. Много автобуси с контрапротестиращи от различни градове на България пристигнаха и паркираха на бул. "Тодор Александров". Оттам множеството се отправи към президентството.

Хората носят плакати: "Симпатични ли сме ви, господин, президент", "За Орешарски", "В подкрепа на Орешарски". Те казват, че са пристигнали пред президентството, за да подкрепят правителството и че то трябва да бъде оставено да работи. Недоволните граждани от президента надуваха свирки и освиркваха институцията. Също имаше и много снимки с шаржове на президента.

Реформаторският блок може да се превърне в патерица на БСП и ДПС

Да разчиташ на "умни и красиви" избиратели не е само привилегия, но и огромна отговорност. Умните избиратели много по-трудно могат да...

Виждаха се и плакати с надписи: "Президентът води България към социална катастрофа", "Господин, президент защо разделяте българите", "Господин, президент, защо ни мразите". Протестиращи издигнаха и плакат, на който е изобразена картата на България, на нея са изписани имената на Борисов, Дянков и Плевнелиев. На картата има два кръста и отдолу пише: Загробихте държавата. На друг плакат пишеше: "Плевнелиев - президент на Боко и олигарсите". Хората искат оставка на президента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com