Дянков: До следващата седмица ще видим ще има ли пари за пенсии

6168
Дянков: До следващата седмица ще видим ще има ли пари за пенсии

Около 8 декември ще стане ясно дали може да има коледни надбавки за пенсионерите. Тогава ще излязат първите данни за бюджета през ноември, обясни финансовият министър Симеон Дянков.

Той уточни, че не е изненадващо, че България е била "на червено" през октомври със 74 млн. лева. Дянков припомни, че в бюджета за 2012 година е заложен дефицит от 1,3% или близо милиард лева. А резултат от 74 млн. лева дефицит е отлично представяне, смята финансовият министър.

От април догодина - увеличение на пенсиите

Общата рамка на бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2013 година беше приета на второ четене от Народното събрание. П...

„Голямото неизвестно е не националният бюджет, който е в излишък от близо половин милиард лева, а европейските плащания, където ни се дължат близо 800 милиона лева“, посочи вицепремиерът Дянков.

Ако бюджетът през ноември е на дефицит, няма да има пари за пенсии, посочи той.

На въпрос - защо неговото име не фигурира в класацията на финансовите министри на Европа на „Файненшъл таймс“, министър Дянков отговори, че от 27-те държави-членки на Европейския съюз в тази класация фигурират 19, а останалите 8 са държавите с по-слаби икономики в ЕС и те никога не са били включвани. По негови думи, класацията се прави по обективни показатели, и ако ние фигурираме в нея, трябва да сме ако не в челната тройка, то поне в първите пет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com