Дянков: За бедността на пенсионерите са виновни комунистите

6762
Дянков: За бедността на пенсионерите са виновни комунистите

"Ръст на потреблението вече имаме за четири поредни тримесечия. Увеличението е по-малко, отколкото ни се иска, но положителното е, че сме една от четирите страни от Европейския съюз, при които има растеж", това заяви пред БНТ министърът на финансите Симеон Дянков.

Аз бих бил много радостен, ако имаме повече пари за раздаване, но трябва да сме дисциплинирани или ще вървим като много държави около нас - към банкрут. Това аз никога няма да го позволя, категоричен бе вицепремиерът.

Според Дянков, пенсионерите в България са бедни, защото 60 години на власт са били комунисти и техните синове и дъщери. Няма как за четири години в условията на тежка криза да направим такъв голям прогрес, че ситуацията да се промени рязко, след като десетилетия комунистите хранеха само себе си и изпращаха в чужбина само децата си, обяви още той.

По думите на министъра на финансите, 30 милиона лева са заделени за изграждането на 15 нови детски градини и ремонтирането на още 10 детски заведения. Ако три години се инвестира последователно, липсата на места в детските градини ще се изчисти. Според мен това е много по-важно и ще реши проблема по-добре, отколкото да се увеличат с 10 лв. детските надбавки, защото 45 лв. също са малко пари, информира КРОС.

Бюджет 2013 е реално изпълним. Но точно защото е изборна година, решихме да сме много по-консервативни при изготвянето му, защото който и да дойде на власт след нас - комунисти или популисти, да не може да развали това, което сме постигнали.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com